Törölt nick Creative Commons License 2010.03.19 0 0 topiknyitó
Vírus- és lisztharmat-rezisztens CUKKINI! Mikonos F1, Syngenta

Sziasztok, nyitok egy fórumot is neki, hátha olyat is érdekel, aki épp csak a fórumra néz be. Más is csatlakozhat a mozgalomhoz, profi vetőmagokat legegyszerűbben a Juvagro webáruház honlapján tallózhatunk. Tegyünk együtt kertjeink szépségéért és a vegyszerekre költött összegek csökkentéséért!

Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha vásárolnék most 1000 magot a fenti fajtából 22 ezerért, akkor nektek kell-e belőle? (Legkisebb kiszerelési egység, Syngenta minőség, profi vetőmag.) Beszerzési áron 22 Ft/mag + a levél ára, bármilyen kis mennyiséget elküldök, Bp-re vagy itt Őrbottyán környékére el is viszek hétvégén, úgy olcsóbb. A darabszámításnál érdemes 5 évre előre számolni, mennyit szeretnénk vetni, mert addig biztonságban eláll, ha hűvös, száraz helyen tartjuk.

- Az utánvét elég drága volna, ezért ha valaki küld nekem egy levelet, benne a pénzzel, és ráírja a nevet, címet, igényelt darabszámot, akkor amint tudom, küldöm is, alufóliába csomagolva. (Természetesen maximálisan meg lehet bennem bízni, nem szeretném, hogy az első 30 mag után ne vegyen senki tőlem, és rajtam maradjon 700 darab, csak mert valakit cserben hagytam... :) )

- E-mailben is lehet jelezni a vásárlást, esetleg az utánvét igényét is, ha többet kellene, és nem sokat oszt-szoroz.

- Nemsokára intézek bankkártyát is, és lehet előre utalni, hogy még olcsóbb legyen.

Különösen azoknak ajánlom, akiknek eddig ragyás volt a cukkini, gyakran megromlott még fiatalon, kicsi, kemény és deformált lett, foltos volt a levele, vagy csak nem akarják agyonpermetezni lisztharmat ellen. (Mert ugye van másik is, ami ugyanígy közepesen vírusrezisztens, de azok lisztharmatra is érzékenyek, ez egy egyedülálló fajta!) Én bevállalom a nagy beszerzési mennyiség és ár kockázatát, nektek ezzel nem kell törődni, csak venni annyit, amennyire szükség lesz. Ne hagyjátok ki

Én is most fogom kipróbálni először, de mivel profi kiszerelésű vetőmagban elég gáz lenne, ha zsákbamacskát árulnának - nem így a hobbi vetőmagoknál, ahol elsikkad, ha kikerül néhány rossz csomag -, igen nagy reményeket fűzök hozzá.