MaN79 Creative Commons License 2010.03.19 0 0 200

Szia!

 

Köszönöm, megnézem a fórumot mindenképp.

 

Tényleg kicsit lehangoló volt, de köszönöm, mert felébresztett bennem valamit. Minden segítségnek nagyon örülök, minden információt segítségként élek meg. Főleg azok után, ahogy velünk bántak és az orvosi viselkedés miatt gőzünk nincs, mi van a gyerekkel, mert retteg az egésztől. Nagyon jól kell megtalálnom azt az időpontot, amikor újrakezdhetjük az egészet.

 

Ahogy Szerzso is írta, az a legrosszabb az egészben, hogy szeretném megvédeni a lányomat, de tudom, nem lehetek mindig vele. És sokszor olyan kis gyámoltalan még, reggelente az oviban is lóg a nyakamon, nem akar bemenni. De aztán beviszi az óvónéni vagy a dadus és onnantól nincs semmi gond, ha a barátnői megérkeznek.

Úgy veszem észre, minden kisgyerek elfogadta a lányomat.

Mindig próbáltam bátorítani, kb. egy éves koráig minden ok volt ezen a téren, de ekcémás volt az arca, és elég rondán. Aztán a játszótéren ment volna egy kisgyerekhez, az meg undorodva elfordult. A lányom utána nem ment oda a gyerekekhez. Olyan durva, egy egy éves gyerek ilyet ennyire érzékelni???? Azóta hiába próbálom bátorítani, nyugodtan szólaljon meg, barátkozzon, esze ágában sincs. Ha rokon gyerekek jönnek, akkor is kb. 1 óra, mire feloldódik.

Esténként nézzük a Kojak c. sorozatot, jobban mondva lessük azt a pillanatot, amikor nyalókát eszik. Olyankor a lányom is megeszi az övét. :) Most már az óvoda is fújja: "Husek" bácsi nyalókázik. Nem értették, ki az a Husek, szerintem meg teljesen érthetően mondja a Kojak szót. Na, mindegy. Ez az anyai dolgok egyike.

A torna jövő hétre halasztódik, mivel a kicsi lebetegedett, úgyhogy nem viszem sehova "megőrzésre", ha meggyógyult, akkor viszem a nagyobbat tornázni. Remélem, jövő héten már eljutunk végre. Nem tudom, miért, de olyan sokat várok ettől az első alkalmi tornától.

Egyre erősebb a gyanúm, hogy van halláscsökkenése a lányomnak, a számhoz teszi a fülét, de csak azóta, mióta szeptemberben elkezdtük ezt a hallom-nem hallom időszakot, 3,5 éves kora előtt sose csinálta, és ez azért tényleg zavaró. Viszont felmerült bennem, hogy 3 fül-orr-gégész után egy negyedikhez is el kellene vinni, mert reggelente elég erősen szuszogva veszi a levegőt, de hiába fújja az orrát, nem jön semmi, lehet, mégiscsak az orrmandula játszik vele? A háromból egy orvos belekukucskált az orrába, de se tükrös vizsgálat, sem CT nem volt. Tehát még a fizikai eltérések sincsenek tisztázva. Az esetleges halláscsökkenés mellett tényleg van, hogy fáziskéséssel értelmezi, amit mondok, de ez tényleg lehet figyelemzavar, és beszédértési probléma is. Ez az egész megfűszerezve egy jó adag anyafüggőséggel. Én mindenképp az okot szeretném megtalálni és orvosolni.

A verset nem is mondja az oviban a gyerekekkel, tegnapelőtt azt mondta a lányom, meg kell tanulni a verseket az óvodában. Tehát érti a feladatot. 10-től 20-ig megtanult az óvodában számolni. Hogy lehet az, hogy az egyik dolgot megtanulja, a másikat meg nem?

Az óvodai logopédus még nem küldött "behívót", kíváncsi vagyok ő mit fog javasolni. Bár alig töltött 4 évessel nem tudnak még mit kezdeni, úgyis elhülyéskedi a tükör előtti beszédtanulást. Legalábbis ezt mondta a logopédus ismerősöm.

Majdcsak eljutunk végre a tornára is....

Most mennem kell, készülök a picikével orvoshoz.

M.

Előzmény: kaesze (197)