AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 767
Ugye, ugye? :-)

Jómagam annyira utáltam a karalábét, hogy netuddmeg. Húslevesből kapásból a szemétbe vágtam főzés után, karalábéfőzelék meg brrr... :-( Volt benne részem boldogult napközis koromban.)

De ebben a formában egyszerűen imádom.

MInt ahogyan a tökfőzeléktől is hányok (isten bizony) ha csak meglátom a lábasban vagy a szagát megérzem - viszont a zsenge tököt kirántva nagyon szeretem.

Hát manapsásg még csak import zsenge karalábé van aranyárban, de jön majd a május vége, június eleje, és akkor hetente kétszer ez lesz az étlapon, az biztos.

Egyszer megcsináltam úgy, hogy a karalábén rajta hagyattam a leveleket, és az erős ér kivágása után ebbe töltöttem pár tölteléket, sőt, a maradék leveleket apróra vágtam petrezselyemvágóval, és azt is belefőztem a levébe. Nagyon finom volt...
Előzmény: pataporc (766)