Lehet, hogy leküzdöttem a kormányszervót (?) .
(És a hülyéket szereti is az Úristen - tudjuk, sokat csinál belőlük és vigyáz is rájuk.)
Szóval egy hét alatt kicsit több, mint fél liter ATF-el elcsepegett a rencerből - ez nem annyira kevés, mert betonon folyton tócsa volt a kocsi alatt, meg ha véletlen nem öntöttem bele reggel, akkor ropogott is a levegőtől.
Ma széjjelszedtem a cuccot - ha valaki esetleg nem csinált ilyent 300 Tdi motoron rajtam kívül, azok kedvéért kicsit részletesebben:
- levettem a hűtőventillátor feletti műanyag burkolat darabot, jó lett volna levenni magát a ventit is, de ehhez nem volt célszerszámom, mármint keskenyre köszörült 32-es kulcs, mer' a normál vastagságú nem fér oda.
Lelazítottam az ékszíjat, levettem a feszítő görgőt hogy az se legyen útban. Na ezt nem kellett volna, pontosabban célszerűbb lett volna a szervószivattyú ékszíjtárcsáján levő 3 csavart kilazítani még ekkor.
Levettem az intercooler és a motor-turbó közötti Y csövet, hogy az se legyen útban, majd a generátort (előtte akksiról saru le)
Így felülről szépen le lehetett csavarozni a szervószivattyút, ami kimozdult a helyéből és akkor a két bemenő csövet is le lehetett csavarozni. Hülye méret az egyik, 16-os villáskulcs kell a hollander meglazításához.
A szervószivattyú két részből van összecsavarintva (4 csavarral), közte valami idióta szilikon tömítés, ez adta meg magát, itt csöpögött. Vastag papír tömítés kétoldalon tömítő pasztával bekenve úgy tűnik, megoldotta a dolgot, talán most már nem folyik sehol.
Az összerakás ezután már 15 perc alatt megvolt.
Közben újra frászt kaptam, mert az első próbánál elfolyt egy csomó olaj újfent - nem vettem észre, hogy mostmeg a kormány szervóboxba menő egyik cső hollandere is lelazult és ott nyomta ki. Ehhez 14-es kulcs kell - csak hogy ne legyen egyforma.
Szóval most talán-talán jó, de majd reggelre kiderül, lesz-e tócsa...
Ja, hogy mi a hülyék szerencséje? Hogy Svájcba utazás előtt megrendeltem a szervó szivattyút, de máig nem igazolták vissza a rendelést, így határozottan lemondtam.