BSzTom Creative Commons License 2010.03.15 0 0 1316
Fodor Ákos örökérvényű haikuja:

"Ne adj igazat.
Nekem épp van, neked meg
túlsokba kerül"

Na akkor egy bekezdés az A4-esedre :)):

Az agyaggal kapcsolatban teljességgel igezad van. A teszt: megkensz egy száraz téglát vékonyan (kb 5mm) agyaggal és hagyod megszikkadni. Ha már kvázi száraz, és 1-2 cm-nél hosszabb, valamint 1-1,5 mm-nél vastagabb repedések nincsenek benne, akkor jó a cucc. Azt, hogy elég agyag van benne, pedig úgy tudod letesztelni, hogy megkensz vele egy száraz téglát a 6x25 cm-es oldalán, majd belenyomsz egy másik száraz téglát az agyagba, "koppanásig". ezután ha az egyik téglánál fogva fel tudod emelni a másikat, s az nem esik le, akkor az agyag jól tapad. Ha kettéválik, akkor sovány.

Ja! A száraz tégla nem poros, természetesen.

A sűrűség pedig legyen képlékeny, nem folyós, de nem is túl kemény. Lehessen kinyomni a ragasztandó felületek közül úgy, hogy nem kell erőltetnünk nagyon, mert akkor elmozdulhat az, amit már beépítettünk.

Ha valaki rutinos, akkor természetesen nem bíbelődik a teszttel, mert tapintásra tudja, hányas a kabát, de ha valaki otthon nekiáll, az akár minden egyes vödör vagy láda bekeverése után ellenőrizzen inkább, mert az a biztos és ideje úgyis van.

Konkrétan nem tudom kiszámolni, EZÉRT mennyit fizettem, de valószínűleg már megtérült. :)

Üdv,
Tamás

Cserépkályha, kemence, kandalló, kerti konyha
Előzmény: TSZJ (1315)