Megpróbálom rendszerbe foglalni magamnak az általatok leírtakat - sajnos nem annyira egyszerű számomra mint nektek.
1. Az EPH által a kazánig lekövetett nyomvonalon tényleg vannak olyanok mint falba épített acél lépcsőszerkezet stb. Jól értem akkor, hogy ezeket is érintve sorba kell kötni? (Köszönöm Peter Atyuska!) De ha sorba kötögetem a tárgyakat mégis akkor hogyan? Krimpelt nem tudom hogyan hívják becsavarható alátét? vagy ez kizárt? Netán mindegyikhez külön kell vezetni? Remélem nem? Tannen a gázcsőtől a kazánig hajlékony gázcső megy. Kell-e erre áthidalás a kazánig?
2. Egerben vagyok, itt úgy tűnik és a PEN a földkábelen keresztül jön. Kell-e ettől még egy külön kialakítandó földszönda? Vagy ezt a szolgáltató megoldotta az oszlopoknál. Mintha valahol ezt olvastam volna a fórumon, de ez most éppen nem világos. Péter Atyuska akkor most szerinted kell földszonda? A fenébe remélem ezek a fijjug tudják akik csinálják.
2. Nem mondtatok semmit a falba meztelenül horonyba gipszelt MMCu kábelkötegekre. Erre sokan csóválták a fejüket akik látták, igazából ez akasztott ki engem legjobban. Nem kell félnem tőle? Tudom cserélni akármit csak véséssel lehet, de én tuti nem fúrok meg semmit, ráadásul mindent rajzolok és méretezetten letárolom mi hol van. A kettős szigeteléssel rendelkezik, de van-e valami egyéb kizáró tényező. De mindenhez direktben mennek a vezetékek. Tehát aláméretezve nincs semmi.
Gyula Vitéz 8m-re kevés a 6mm2 betáp? volt aki csak 4-est javasolt. Persze a fórum után már látom, attól hogy valaki villanyszerelőnek mutatja magát, még nem feltétlenül érti is mit csinál.
V.K.Tannen köszönöm, be fogom vésetni a rácsmozgató naftavezetéket a külső falba, ez jó ötlet.