ötfelezős Creative Commons License 2010.03.15 0 0 5407

Magnókazettákat digitalizálok...

 

Van egy rettenetesen gagyinak kinéző music casette négyesem, mivel ZAIKS van ráírva, gondolom, lengyel. De még azon belül is kalóz lehet (a módszerváltás utáni pezsgő érdi piacon vettem egyszer bagóért). Viszont az egyiken van az egyetlen Me and Bobby McGee interpretáció, amire valaha is azt éreztem, hogy a szöveg tartalmához van igazítva az előadás. Sem Janis Joplin, sem Kenny Rogers, sem (most fedeztem fel, hogy ki ő) Sleepy LaBeef nem volt jó valahogy. Az írás szerint Blue River Connection nevű együttes adja elő, akikről a neten sem lehet többet tudni, mint azt, hogy alighanem inkább Európában voltak népszerűbbek. Itt van róluk szó: http://unclegil.blogspot.com/2009/05/whoopee-ti-yi-yo.html

 

Olvasom egy 1993-as, magyar kiadású kazettán (A truckload of Country and Folk), hogy Mark Dearborn, hazánkban élő amerikai, akivel valamelyik John Bull-ban lehetett találkozni... Őróla is van a magyar nyelvű neten két-három említés. Az Agentum vállalat, ami kiadta, még létezik. (Az Agentum a Thermo King magyarországi forgalmazója, és a kazetta első dala is a Thermo Kingről szól, ez volt az ürügy a kiadásra.)

 

Van egy Muzsay András: A hobók altatódala és egy 100FolkCelsius:(nem) Csak felnőtteknek is, ezek is a 1992 körül fogantak.

 

Most eszembe jutott, volt még egy Varjú Country (?) is, aminek az első számán sokat nevettem, valami Öregember nem utazik motoron volt - na, erre a google sem ad ki semmit.

 

Aztán nemsokára inkább CD-t vett az ember...