b. Creative Commons License 2010.03.14 0 0 13
Na végül az Eee 1001P lett a befutó, az N450 procit az alacsony fogyasztása miatt választottam.
Debian került rá végül, abból is squeeze.
Sokat szenvedtem, az alábbi buktatókba botlottam:
* Az Intel Atom N450 processzor az amd64 típusú, és NEM ia-64.
* A hálókártya driver (legalábbis a 2.6.32 kernelben) picit hibás, így újraindítás után eltünik a LAN kártya. Akksit ki kell venni, lehúzni tápról, várni 20 mp-et, majd visszadugni. Akkor lesz megint. Vagy a biosban ki-be kapcsolni.
* Amikor volt LAN kártya a hálózatot akkor sem tudtam összehozni, mivel nem volt ifconfig, és a ppp sem akart összejönni. Ezért inkább nem a netes installt választottam, hanem letöltöttem az 1. install CD-t.

USB drive telepítés főbb lépései:

PENDRIVE ELŐKÉSZÍTÉSE:

1, végy egy kb 1 GB pendrive-ot, legyen rajta egyetlen partíció (Nálam ez a /dev/sda1 . Az alábbiakban ne felejtsd el kicserélni a saját partíciódra. Ennek tartalma el fog veszni!)
2, letöltöttem http://ftp.nl.debian.org/debian/dists/squeeze/main/installer-amd64/current/images/hd-media/boot.img.gz
3, zcat boot.img.gz > /dev/sda1 . Ettől sajnos lecsökken a filrendszer (nem a partíció!) mérete, így helyre kell azt hozni, vhogy így:
4, fatresize -s 1G /dev/sda1 (ha jól emlékszem.)
5, ettől meg a partíció bootolhatósága megy el, így ezt kell helyre hozni:
6, syslinux /dev/sda1
7, ezután letölt http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/amd64/iso-cd/debian-testing-amd64-CD-1.iso, rámásol pendrivera. (így ahogy van, nem kell vele semmit sem csinálni.)
8, biztos ami biztos csináljuk meg a pendrive MBR-jét: install-mbr /dev/sda (az mbr csomagból)

BOOTOLÁS:

1, bekapcsoláskor a drive legyen bedugva
2, a bios-t az F2-vel érjük el, állítsuk be pendrive-ot, és kapcsoljuk ki a boot-booster funckiót. Ez amúgy nemtudom, hogy mi, de olyan gyanús, hogy egyáltalán nem tervezem visszakapcsolni.
3, én az expert installt választottam, és kihagytam a hálózatos részeket.

A gépen eleve volt egy szabad partíció, arra tettem a linuxot, így megmaradt az XP is.
---
WLAN egyelőre nem megy, hangot nem próbáltam.
Előzmény: b. (12)