Hepci Creative Commons License 2010.03.14 0 0 1595
Ápolás: feltehetőleg rozsdamentes, mivel a netes portálokon kapható Kasumi kések általában VG-10 maggal rendelkeznek. Tehát semmi különöset nem kell tenni, mosogasd kézzel, gépbe ne tedd be. Ne feszegesd oldalirányban, ne próbálj csontot és mélyhűtött cuccot vágni vele. Lehetőleg késblokkban tárold, esetleg mágneses késtartón, a többi kés pengéjével ne érintkezzen (ennek a kategóriának már illik külön helyet adni, nem behajítani a reggelizőkések közé a fiókba).
Ha sokat használod, akkor se kell élezni néhány hónapon belül. Ha szükség lesz rá, lehetőség szerint tanuld meg az élezést és vegyél hozzá egy nagyobbacska (min. 15 x 5 cm felületű) minőségi vizes fenőkövet (ilyen 4-5 ezertől felfelé kapható).
Élezni szívesen segítek megtanulni, mint lentebb is ajánlottam egy hölgynek. Hátha rád tudok sózni egy követ, amúgy meg rühellem, amikor egy ilyen kés valami fogalom nélküli vándorköszörűs kezébe kerül... :)
Előzmény: nutika79 (1594)