deresedő Creative Commons License 2010.03.12 0 0 2347
A csoportos fellépés mindig nyomatékosabb, de sajnos a jelenlegi gazdasági szabályzás révén némi trükközéssel mentesülni tud a következmények alól. Ez viszont lényegesen nehezebb számára, ha erőteljesebben éltek az internet adta lehetőségekkel. Pl. kiderítitek, hogy miben érdekelt még és nevekkel, cégekkel megspékelt posztot írtok vagy küldötök ide-oda, pl. a Tékozló Homárra. Ezt százezrek olvassák és ha egy név, legyen az személy- vagy cégnév, negatív kicsengéssel bekerül a köztudatba, mint tolvaj, szélhámos, stb, akkor nem egykönnyen mossa ki ebből magát, rengeteg ügyfelet veszít, ellehetetlenül, így csökken az esélye, hogy másokat is átverjen. Ugyanakkor ez a lehetőség sokszor szab gátat egyes cégek visszaéléseinek, félnek a negatív nyilvánosságtól. Mikor a Kulcsrakész elkezdte a disznóságait, mi is felléptünk csoportosan, ugyanakkor belengettük az internetes publikációkat, mint megtorlást, ha tisztességtelenek. Eredménnyel jártunk.
Aztán volt, amikor az önkormányzathoz fordultunk, náluk értük el, hogy nyomást gyakoroljanak a kivitelezőkre, ez is sikeres volt, kb. 60%-ban.

Pár napon belül részt veszek a Pestimre Városrészi Önkormányzat ülésén, mint meghívott, a téma a Jövőműhely, a kidolgozás alatt álló Pestimre Jövőkép és a fejlesztési tervek lesznek, ebbe a vállalkozás- és üzleti biztonság is beletartozik, valamint a széles körű nyilvánosságot biztosító, aktív kommunikációs felület kiépítése, ami további eszköz a nyomásgyakorlásra a tisztességtelen gazdasági résztvevőkkel szemben.
Előzmény: 1reményked (2346)