Don Vittorio Creative Commons License 2010.03.09 0 0 317
Á, az említett református lelkészt és tevékenységét ismerve helytálló feltételezés volt, mert nagyon sok baj érte, és nagyon megzakkant, így kvázi pszichiátriai esetté vált.
Pl. Hllék esküvőjére már igazából hívatlanul (igaz, ki nem volt tiltva) ment el, majd önkéntesen haza kísérte őket, és ott beszélgetett velük a nászéjszakájukon, nem érezve, hogy valami nem stimmel, tán nem kellene ott lennie. Nem tudom, mi van a pasival. Régen a Folyondárban felbukkant időnként, aztán feketelistára került, és nem engedték be.
Egy általam is ismert - azóta elhúnyt - református lelkész szintén református lelkész felesége nagyon büszke volt arra, hogy a második VH. óta több református karizmatikus ébredést vérbe folytott. Az volt a módszere, hogy a feleséggel "anyai" barátságot ápolt, és rajta keresztül gyilkolta a férjet, aki körül a csoport, "az ébredés" létre jött. Említett református lelkész volt a 3-4. ilyen ébredés, a módszer nála is bejött: a feleség n számú (tán 7? de ez nem biztos) gyerekkel lelépett, és elvált a férjétől, majd a lelkészségtől is megfosztották, kirakták a lelkészlakból, stb. Akkoriban tetőzött a botrány, amikor Hllék a HGY-ba kerültek.
A sztori külön pikantériája, hogy ez említett ébredésgyilkos református házaspár Sándor bácsi és Judit néni volt.
Előzmény: Törölt nick (306)