ösztöke Creative Commons License 2010.03.08 0 0 166
Ha a bibliával akarsz vitázni, ahhoz nem kellek (csak hogy lásd ennyi helyen mondja: Jn 14,13, Jn 14,14, Jn 15,16, Jn 16,23, Jn 16,24, Jn 16,26), amúgy válaszomban éppen nem ez volt a lényegi pont, de elmondom erről a véleményem:

Szerintem azért kell Jézus nevében kérni, mert Ő az, aki megcselekszi, amire Istent kérjük, másrészt Isten rá tekintve/miatta/az ő érdeméért hallgat(hat) meg, mert Ő elvégezte azt a melót, amit az Atya rábízott és hű maradt mindhalálig, így hű főpap lett Isten előtt, (ahogy mondja: pap vagy te a Mekisédek rendje szerint) Isten tette azzá és Isten minden ígérete benne lett igenné, és maga is ezt rendelte tanítványainak, hogy így kérjenek.

Amúgy nem tudom miért zavarná a személyes kapcsolatomat Istennel, ha Jézus nevében kérek. Engem nem zavar, sőt örülök neki, hogy megcselekedhetem akaratát. (az az Ő akarata pedig az, hogy higgyek a Fiában, ha a nevében kérek, akkor is azért teszem, mert hiszek Benne, nem azért mert ez valami "névmágia", vagy mi) A Szent Szellemet pedig ugyanúgy Jézuson keresztül kapom, nemvéletlen, hogy Ő az Ajtó és az Út, ahogy amikor a tanítványoknak még nem küldte el az Atyától a Szellemet, akkor ő lehelt rájuk, hogy vegyenek.