nyman Creative Commons License 2010.03.03 0 0 10
"ugye ezek a gépek gond nélkül tudnak USBről (pendrive, DVD) bootolni, azaz egy dual bootot összehozni elvileg nem bonyolultabb mint egy DVD olvasóval ellátott gépen?"

en csak az eeepc-rol tudok nyilatkozni, de gondolom a tobbi is hasonlo analogiaval mukodik. Indulaskor megnyomod az F2-t, belep a biosba, majd onnan kilepve felkinalja a bootmenut, ha van kulso eszkoz, amirol bootolni lehet.

"A 60e ftos kategóriát bruttó v. nettó érted? Mert én csak nettóban tudok ennyit (EEE 1005HA). Ha tudsz esetleg olyat ami bruttóban az érdekelne."

Nehany uzletben lattam mar akciosan N270-el szerelt netbookot 60-65-ert brutto. Bar en tavaly az 1001HA-et 65-ert vettem (brutto), az arukereso csak 72-75 koruli arakat ad ki.

A Bluetoothtal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, de majd vki hozzaertobb

A hardverrel kapcsolatban.

Ha megnezed a lentebb is beszurt linket
https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport/Machines/Netbooks

akkor lathatod, hogy van egy rakas netbook tipus felsorolva es csoportositva. A Tier 1-ben van az a lista amin a UNR problema nelkul mukodik, vagy minimalis butykolessel problemamentesse teheto, a Tier 2 alatt vannak azok, amik mar nagyobb inkompatibilitast mutatnak, es a Tier 3 alatt, amin egyelore meg nem mukodik.

Persze mas linux disztro eppen mukodhet, vagy adott esetben a gephez adnak ilyet. Ha viszont a Tier 1-es csoportbol valasztasz, akkor szerintem nem losz melle.

Bar erdekes, mert pont az 1005HA mindket helyen fel van sorolva, de a tier ketto alatt meg a 9.04-es verzioval ir problemakat. A masik, hogy az 1001HA-re meg azt irja, hogy minden mukodik, pedig telepites utan problemam volt a vezeteknelkuli adapterrel es pont ezen az oldalon volt a megoldas ket sorban. :) Persze azota mar kijott uj kernel es lehet, hogy az alapbol megoldotta ezt a problemat.

Az 1005 HA is jo ar/ertek aranyu gep, 6 cellas aksival ha nem vagysz sokmindenre. Az 1001HA tavaly novemberi model, akkor a teszteken lehuztak, mert meg N270, 3 cellas aksi, bluetooth nelkul, ami kb. 1,5 eves lemaradasnak tunt, de valoszinu, hogy karacsony elott ki akart jonni vmi olcsoval a ceg, es betette egy kagylo dobozba, azoknak, akik nem a technikai parameterre mennek.
Előzmény: b. (9)