szerzso24 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 190

Ekkora hülyeséget még nem hallottam, hogy nincs értelme az altatásos vizsgálatnak, ha felmerül a gyanu. Ezzel én nem azt akarom mondani hogy nektek szükségetek van rá, csak azt hogy ennél a vizsgálatnál az érzékelők amit a gyerekre tesznek azt nézik, hogy hogyan reagál az agya a hangokra, vagyis hol van a hallásküszöbe. Ehhez semmi együttműködés nem kell.

Vettél e észre olyat például, hogy amiket tud a gyerek szavakat, azokat felcseréli. Nem tudom miért, de felmerült bennem hogy nincs e a gyereknek diszfáziája. Az én gyerekemnek a hallássérülés mellett az is van. Ha nem figyel oda felcseréli pl: a keze - lába szavakat, vagy busz-villamos, sőt az is volt hogy az apa-anyát felcserélte, ha rászóltunk hogy mi ez és odafigyelt már tudta, hogy a keze, de sokszor cseréli. Vagy a hallott szavakat nem tudja tisztán érthetően kimondani, vagyis úgy visszaadni ahogy hallja. Ez is lehet a diszfázia. Azt ne kérdezd ezt hol tudják pontosan kivizsgálni, mert még mi is ott tartunk, hogy kimondták hogy diszfáziás, de semmi konkrétumot nem tudunk róla. Most készülünk egy magán pedagógushoz, akitől talán kapunk valami infót.

Egy biztos erőltetni egy ekkora gyereknél nem lehet, felháborító hogy annyi ideig képesek voltak egy gyereket kínozni, persze hogy ezek után nem akarja magát produkálni nekik.

Tudom min mentek keresztül, mi is végig csináltuk, de leginkább az a stílus készített ki ahogyan emberileg bántak velünk. Nekünk a BERA után annnyit mondott a "tisztelt" adjunktusnő hogy nem mondom hogy teljesen süket, de nem sokatt hall! Soha nem fogom elfelejteni ezt a mondatot.

Sok erőt, energiát és kitartást kívánok nektek!!!

Előzmény: MaN79 (188)