MaN79 Creative Commons License 2010.03.01 0 0 188

Szia,

köszi az infot.

Tavaly decemberben az audiológus, amikor a negyedik gyakorlatilag sikertelen nyílt audiometriás gyakorlat megvolt, elém vágta a gyerek adatait, amiből semmit nem értettem még akkor, és jött a korábban már leírt hallókészülék dolgokkal. Felvetettem, mi lenne, ha altatásos vizsgálattal állapítanák meg, hol hall a gyerekem. Az orvos ennyit válaszolt, az hülyeség, mert csak olyan, mintha kettő sípolást tesztelnénk. Azt már elfelejtette megnézni, hogy az előző heti fél eredményeknél az utolsó alkalommal 10-15 decibellel jobb eredményeket probukált a lányom. És miközben a villogó szemű nyuszika jelzett, ha felfigyelt a hangra a lányom, az utcán elment egy mentőautó és a lányom akkor is felnézett a nyuszira, hogy hallotta és ügyes volt. A De-max-os orvos szerint, aki végignézte az eredményeinket, azért javasolta az altatásos tesztet, mert a lányom nem működik együtt, és ha nem akar, akkor nem is fog hallani. Nem éppen a legjobb kor a 3-4 éves dackorszakos gyereknél ez a fajta vizsgálat, hisz nagyon kell az együttműködése a pontos eredményhez. Még az a vizsgálat sem egyértelmű, ami nem mutatta ki 30 decibellen belül a hallását a lányomnak, mert zombi fejet vágott a lányom, közel egy órán keresztül ült az ölemben és a dugókat csereberélték, miközben semmire nem reagált. Ahogy kijöttünk, elkezdett rohangálni, ugrálni, hogy megyünk a boltba.... Durva.

Viszont logopédus biztos, hogy kell annak ellenére, hogy rengeteget fejlődött a beszéde fél év alatt. Tavaly szeptemberben hozzám vágta, nem beszélni és ott hagyott. A múlt héten meg ő mondta, akar beszélni.

Nem zárom ki, hogy tényleg nem hall tökéletesen, de a De-max-os orvos azt mondta, hogy akkor nem fejlődne a beszéde, ha komoly baj lenne. Viszont a legkisebb baj is gond lehet majd az iskolában, tehát addig kell megoldanunk.

Viszont addig nem engedek hallókészüléket feltenni, amíg nem tudjuk pontosan, milyenre is van szükség és mindkét fülre vagy csak az egyikre. Olyan szinten, hogy kísérleti patkánynak nézik a gyerekemet, de közben nem tudják még azt sem, kell-e hallókészülék, de hallókészülékkel teszteljünk, nahát azt nem.

Ezért szeretnék elmenni egy normális vizsgálatra egy normális orvoshoz.

Most muszáj pihentetnem a dolgot, mert teljesen bezárkózik a lányom, ha a füléről van szó, időnként rám kiabál, hogy jó a füle. Meg kell értenie, miért nyaggatjuk.

M.

Előzmény: szerzso24 (184)