sancibácsi Creative Commons License 2010.02.28 0 0 1269
A gyakorlati rajzzal kapcsolatban leírom a véleményem (csak az enyém), úgy látom senki nem válaszol.
Rajzot csak finn kályháról láttam a neten, de 2-3 hónappal ezelőtt volt hozzászóló, aki ennek alapján épített; és a sütőt, afölött a kályha tetejét nem jól sikerült így sem elkészítenie.
De mindettől függetlenül a véleményem:
Egy másik fórumon már említettem: idealista vagyok. Felmerül a 'legalitás' kérdése!
Ha valaki otthon pl. cserépkályhát akarna építeni: vásárol egy könyvet.KIFIZETI az árát! Vagy elmegy egy tanfolyam/szakma... kifizeti az árát, ettől válik 'legálissá'.
Mivel tömegkályháról még magyar nyelvű könyv nincs nem tudsz venni. Viszont:
-1.Felkérsz valakit aki épít neked.
-2.Elmész egy kályhaépítő dzsemborira, és megtanítják.
-3.Utána jársz a neten (segitséged a gugli, és a gugli fordító). Aki feltöltötte, nyílvánossá tette. Ha ezt a verziót választod nyílván kell hogy legyen anyagismereted, stb is, nem elég, pl:hogy hány sor magas legyen a tűztér. Ezenkívül borítékolva van a kisebb, nagyobb hiba lehetősége.
Én nem érzem magam 'felhatalmazva' arra, hogy amit más pénzen vásárolt, megfizetett érte, és feltöltött, hogy ezeket a linkeket osztogassam, nem tartanám korrektnek.
Lehet sokaknak nem tetszik, nem értenek egyet velem: indokolják meg és töltsék fel a rajzot ők.
Vagy nem tetszik az érdeklődőknek, hogy nem kapják meg ingyen, amiért mások megfizettek (tanfolyam árát, vagy sok órás/napos böngészést, gyakorlati építést, stb).
De ez az élet így működik: minden kapott dologért adni kell valamit cserébe( különösen szól ez nekünk kelet-európai embereknek).
Üdv mindenkinek: Sancibácsi.
Előzmény: pajaci (1267)