misinator Creative Commons License 2010.02.28 0 0 135
Üdv gacsat!

Bocs, hogy csak most válaszolok, az otthoni gép családi...

Már sokszor jártam így, mint most, hogy egy párbeszédet magamban tovább gondolva reflektálok, aztán a másik fél, ill. a többiek többek nem tudják, milyen rendezvényen vagyok:-)))

Valóban, a saját AWACS-el folytatott kommunikációról volt szó, s innen gondoltam tovább több lépcsőben, hogy ezt ugye érzékelheti az ellenség, de az meg zavarható, meg az előbb említett kommunikáció is stb., stb., végül kikötöttem oda, hogy végül is fegyverrendszerek csapnak össze, tehát tisztán két gépet összehasonlítani sokszor értelmetlen.
Sokszor szerintem hasonló hibába esnek a stratégák is: asszongya, van 20 gépünk "ijen", meg 15 "ojan", nekik meg van 17 "ijenszerű", meg 16 "ojanabb", akkor végül is mi vagyunk az erősebbek: Támadás!
Aztán jön a vereség, mert nem teljes komplexitásában nézték az ellent.

Ezek után kijelentem, hogy nekem sokkal jobban tetszik a PAK-FA, mint az F-22, miközben tudom, hogy ez nem műszaki-esztétikai bemutató, s a sárkányszerkezet csak egy kis része / s lehet, hogy lassan legkisebb fontosságú része/ magának a harci repülőgépeknek.
Az a kor már elmúlt, amikor egyes légi csatákban bohócot csináltak a MIG-17-sek a sokkal komplexebb F-4 Phantomokból. Végső soron ott is katonai tervezők készítették elő jól-rosszul a csatákat.
Előzmény: gacsat (100)