Joeyline Creative Commons License 2010.02.25 0 0 106523
Mivel 100 pontos lett, ezért ez azt jelenti, hogy mind a 12 szavazó az 1. helyre tette a Mátra 115-öt...
Azt hiszem, ez azok számára is sokat elárul, akik nem voltak ott. Nem voltunk sokan, éppen 115 résztvevő a 3 távon, amelyek közül a legrövidebb is egy Mátrabérc kaliberű, ha a távot és a szintet nézzük. Mivel ezek a nehéz paraméterek önmagában deklarálták is, hogy a mostanság már gyakran előforduló 500-800 fős rendezvényekhez képest csak kevesen láttuk, hogy milyen is egy igazán kiemelkedően jó ttúra-rendezés, ezért a kívül maradt nagy többség figyelmébe ajánlom az itt többek által felsorolt rendezési tényezőket.
Higgyétek el nyugodtan, ez tényleg nagyon ott volt a szeren. Etalon.

Nekem még volt szerencsém a 10-12 évvel ezelőtti Mátra 115-ökön is indulni, és hasonlóan magas rendezési színvonal volt már akkor is. Az 1996-os Mátra 115 nagyon sokak véleménye szerint (szerintem is) a 2. évezred utolsó évtizedének legjobb teljesítménytúrája volt.

Sajnos én se szavaztam most, szánom-bánom. De amikor tudatosult bennem, hogy kicsúsztam a határidőből, azért még nagyon szorítottam, hogy gyűljön össze az elegendő szavazat. Mert a Mátra 115 csak a szavazatszámmal bukhatta volna el. Szerencsére nem így történt. Idén végre igazán méltó helyére kerül a díj, mert hogy tzh-hoz csatlakozzak, a korábbi évek győzteslistája valóban irreleváns.

Egyébként igazad van, a Piros 85-nek és a Szurdoknak is mindenképp a közvetlen élmezőnyben van helye.
Előzmény: Tibet (106497)