Agassi Fan Creative Commons License 2010.02.25 0 0 13815
Szupersztárok teniszeznek Haitiért

Négy fantasztikus sportember, négy követendő példa, négy állócsillag gyűjt majd pénzt egy jótékonysági tenisztornán, hogy a nemrégiben földrengés rázta Haiti fájdalmán enyhítsen. Roger Federer, Rafael Nadal, Pete Sampras és Andre Agassi március közepére tervezi a fellépést Indian Wellsben.

"Ütés Haitiért" fantázianévvel március 12-én rendezik meg az Egyesült Államokban azt a jótékonysági teniszgálát, amelynek feladata a pénzgyűjtés lenne. A cél, hogy legalább 1 millió dollárt összeszedjenek a haiti károsultak megsegítéséért.

A szervezők úgy tervezik, hogy Federer a nagy előddel, Samprasszel, míg Nadal Agassival állna össze egy párosra, a szurkolók pedig a helyszínen adakozhatnának a szerencsétlenek megsegítéséért.

Telefonon, interneten és minden egyéb lehetséges úton szeretnének pénzt gyűjteni, az első ilyen felajánló éppen az Indian Wells-i torna újdonsült tulajdonosa, a szoftvercézár Larry Ellison lesz.

Nem is olyan régen az Australian Openen szerveztek hasonló jótékonysági teniszparádét, akkor 600 ezer dollárt sikerült begyűjteni. Federer és Nadal mellett Andy Roddick, Novak Djokovics, Kim Clijsters, Samantha Stosur és Serena Williams ütögetett.