archlinux Creative Commons License 2010.02.23 0 0 1578
"Induljunk ki csak a Szeged-Zalagereszeg buszból, ami enyhén szólva nincs jól kihasználva"

Sulicsütörtökön (!), sulipénteken és sulivasárnap kb. tele van a gyorsjárat Kaposvár és Szeged között. (Pár éve sulivasárnap még másodrész is volt Kaposvárról Szegedre.) Nyilván nem azt várom, hogy egy keddi napon dél körül tömegek fognak utazni az 50-esen, hanem azt, hogy legalább néha lehessen elégedettséggel végignézni a vonalon. Amúgy a Szeged-Pécs buszokat sem sokan utazzák végig (leszámítva egy-két gyorsjáratot), de azért az egyetemistáknak jó szolgálatot tesznek. Nyáron meg a Szeged-Hévíz van fullon, szóval akár Balatonra igyekvő utasokat is lehetne csípni.

Én amúgy az 50-es vonalat ideálisnak tartom távolsági utasok szempontjából, de az utasok többségének eszébe sem jut az igénybevétele vonat-busz összevont internetes menetrend hiánya miatt. (Tolna megyén lehetetlen máshogy átvergődni Baja és Szeged között.) Jó páran Pécs felé mennek Kaposvárra Szegedről csak busszal (tavaly ez ugyanannyi idő volt, mint a busz-vonat kombó a válogatottan rossz bajai átszállások miatt), amikor nincs Szeged-Zeg gyorsbusz, vagy Szegedtől végig vonattal (ők a mazochisták).

"Namost, akkor melyik a jobb? Jó csatlakozás Baján mindenhonnan mindenhova, vagy inkább 3 kismegálló, de ekkor Baján az átszállóknak 30 percet kéne várni a másik irányba? Melyiket választanád?"

Ha ezt így kérdezed, akkor azt válaszolom, hogy ütemes menetrend: kuka.
Előzmény: Törölt nick (1576)