düválka Creative Commons License 2010.02.21 0 0 593

Sziasztok,

csak annyit szeretnék mindenkinek tanácsolni, hogy fogorvosnál ne kérjen sínes fehérítést (én sajnos ezt megtettem, csak utóbb jártam utána), mert 50-60e Ft nagyon sok érte, figyelembe véve, hogy az anyagot a neten rendelve fillérekért meg lehet venni, elvileg sínt is készíthetsz magad szintén fillerékért, az egész önköltségi ára kb. 10e Ft, tehát fogorvosra nincs igazán szükség ehhez.

Más jellegű tapasztalataim, ami miatt egyéb esetben sem ajánlom a sínes fehérítést:

1. Nekem borzalmasan fáj (hirtelen erős fájdalom belenyillal a fogba, nagyon kellemetlen) és ezzel kb. 10 éjszakán meg kell küzdeni (a szépségért ugye meg kell szenvedni, de azért jobb ha csak egy alkalommal:))

2. Érzékenység, kb. 1 napig a sín használata után, enni is rossz. Az elmex gél használata sem kellemes.

3. elvileg a kezelés ideje alatt és utána egy hónapig nem ajánlatos színező hatású ételeket, italokat fogyasztani

4. a hatása: második használat után nagyon fehér lett, de azóta mintha sárgulna vissza (6-szor használtam eddig)

Dr. Tóth Sándortól kérdezném, hogy olvasta-e ezt a vizsgálati doksit és mi a véleménye. E szerint a peroxidok igenis hatással vannak fogzománc szerkezetére, de az nem derül ki egy laikus számára, hogy mennyire káros ez a hatás.. milyen szövődménye lehet? 

http://209.85.135.132/search?q=cache:mYZvgSdaOjEJ:www.science.unideb.hu/index.php%3Fpageid%3Ddokumentumok%26id%3D77+nitewhite&cd=2&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&lr=lang_hu