i d ő u t a z ó Creative Commons License 2010.02.20 0 0 1488
"Az ügy igen kínos pikantériája (lehet megköveznek, mert leírom) pedig az, hogy e három kocsi is része a hírhedt buszeladás - visszabérlés ügynek..."

Hát már bocsánat, de ezt az ügyet (buszeladás) az újságírók és a mostani városvezetés fújta fel. Azoknak a buszoknak, amelyeknek a piacon lenne némi értéke, azok mind vagy a lizingcégé vagy egy bizonyos bank tulajdonában voltak. Na ezek lettek tehermentesítve minden pézügyi kötelezettség alól. Arról nem is beszélve, hogy az új buszok árába a város egy árva kanyit nem ad bele (mint ahogy az utolsó 35 mercit is PK. nyögte ki, a város nem segített a cégnek). Akkor miért reklamál a város? Azért az nem járja, hogy valamiért nem fizetek (az igaz, a város 51 %-os tulajdonos a cégben), de követelem a részvények által rájuk jutó részt.
Úgy látszik az emberek bekapták a csalit (te is) és elhitték az újságírok érdekes érveit, csak éppen az érem másik oldaláról nem beszéltek (1 milliárd tőkeemelés és több, mint félmilliárd részvényvásárlás, mondanom se kell ez mind "talált" pénz és a városnak a forintjába nem került). Vagy ha beszéltek is, nem fontos tényként említették meg.
Előzmény: hungeri (1481)