"Az egyházak szellemileg megnyomorították a hívőket és gátjai a fejlődésnek.
A hit ópium azoknak akik nem mernek EMBEREK lenni"
Ilyeneket irogattok
Rendben, körülnézek a világban és mit látok?
1) Bankok és befektetési alapok ( valószínűleg nem Istenhívő emberek) által uralt világot. Ezek a bankok annyi pénzt "teremtenek" amennyi hitelt az emberek hajlandóak felvenni. (Csak hogy emögött nincs valós érték, nincs fedezet, ez a pénz a valóságban nem is létezik. Egy nagy lufi tetején ülünk, az egész egy nagy átverés.)
2) Drogok, fegyverkezés - gerjesztett háborúk, erkölcsi züllés, korrupció stb
3) Mások kárára történő minden áron való érvényesüles, az emberek nagy része 1 Ft-ért a saját anyját eladná.
4) Más emberek sorsa iránti teljes érdektelenség. (Ezt tapasztaltam a reakcióitokból is amikor a betegekről, idősekről haldokló emberekről írtam) Elegánsan túlléptetek a dolgon mondván: "mit nyavalyog ez itt ez nem is a témához tartozik"
5) Egyszerűen nincsenek tekintélyek, és tájékozódási pontok. ( a diákok megvernek, lelőnek tanárokat, a gyerekek kiröhögik a szüleiket nem hallgatnak rájuk stb)
Íme a ti Isten nélküli világotok, erkölcsi züllés mindenhol. Mi lesz ennek a vége????
A fent említett jelenségek nem igazán kompatibilisek a vallási tanításokkal ugyebár?
(és most ne gyertek nekem a keresztes háborúkkal és hasonlókkal)
Vegyétek észre hogy most is vannak istenek (Pénz, hatalom, romboló élvezetek) és ezek azok az istenek melyeket a szerintetek"felvilágosult" emberek imádnak. (mert egy valódi "infantilis, önámító hívő" aki a tanítások szellemében él, az nem tesz ilyeneket)
A világ nyomorgó része nem a "vallási hülyítés" miatt nyomorog, hanem az általam említett dolgok miatt. Ezek tisztán emberi dolgok, az emberi természetből vezethetőek le.
Sajnos előre tudom a válaszokat: Ez nem bizonyítja isten létét és nem lehet alapja egy hazugságnak, Isten nélkül is lehet jó ember valaki, a sok "felvilágosult ember majd épít magának egy kitalált isten nélküli jobb szebb világot tisztán a racionális felismerések mentén......és így tovább.
NAGYON KOMOLY KÉTSÉGEIM VANNAK MERT NEM EZT LÁTOM, TI IGEN??? tudom, kit érdekel :-)
Visszatérve a topik támához az a véleményem, hogy ha a tudomány valaha is biztosat tud majd mondani a Teremtő létéről vagy nemlétéről (ennek esélye egyébként szerintem minimális mert a véges elme soha nem foghatja fel a végtelent teljes egészében és így nem is döntheti el hogy a végtelen személy-e vagy sem) elég bölcs lesz, hogy titokban tartsa.