bürgüzdújfalu Creative Commons License 2010.02.19 0 0 3447
Amit én tudok (magamról) azt én tudom, bármelyik nick tesz kérdőjelet.
Én puszta jószándékból írtam neked -- te azt hiszed, hogy "támadás". Nincs okom rá.
A vérnyomással kapcsolatban olyan dologról írtam, amit úgy tűnik nem ismersz: "protokoll" alatt ez esetben nem az írott malasztot, hanem a becsületes orvosi hozzáállást értettem - a "fehérköpeny hypertonia" esete nem két nap múlva újra méréssel, hanem 2-3 perc kihagyással (közben a beteg megnyugtatásával) és az újra méréssel lehet diagnosztizálni, (kizárni). A beteg otthonában történő vérnyomásmérésről én is leírtam, amit kell. Az alkalmazható gyógyszerekről kár volt a felsorolás, mert én ezt jól tudom - a betegnek pedig édeskeveset számít, hogy kezdő ellátás során az orvos mi mellett dönt és miért. A legalacsonyabb dózis kezdésként alkalmazása a mért értéktől függ és egyáltalán nem biztos, hogy azzal kell kezdeni.
A 4-féle gyógyszer közül kettő pl. lehet Diovan és Norvasc (a beteg egyéb problémáit is figyelembe véve) - ehhez járul egy diuretikum és negyedikként pl. egy antidepresszáns, vagy nyugtató. Máris megvan a 4-féle, szükséges, gyógyszer.
Pontosan a szakember mond olyant, hogy "amelyik gyógyszernek nincs esetleges mellékhatása, az nem is gyógyszer". Ugyanis a gyógyszereknek igen sok mellékhatása lehetséges, de egyáltalán nem biztos, hogy bármelyik is jelentkezik. Ezt a "mondást" nyugodtan "kontrolláld" le a háziorvosodnál - ő tudni fogja, hogy mit mondtam.
Köszönöm a jótanácsot, hogy "olvassak utána" - nekem nincs rá szükségem.
A nickváltás oka egy rosszindulatú (másik topikban) topiktárs volt, - de ennek semmi jelentősége itt nincs. Végül egy esetleges allergiás reakció okáról, lehetőségéről és ennek megelőzési biztonságáról lehet tájékozódni, nyugodtan.
Végül, de nem utolsó sorban - valaki innen vette a fáradságot és "nyomozott" utánam. Nem tudom, hogy miért. Amit talált, annak volt egy előzménye és oka, ami nem tartozik senki másra, bár nagy vonalakban megindokoltam a talált "szöveget". Én viszont nem mosakszom senkinek, mert az mosakodjon, aki piszkos. Azt, hogy én ki vagyok, azt talán mégis én tudom jobban.
"ETNÁ"-nak tényleg jóindulattal adtam tájékoztatást, de a nem várt "hatás" miatt részemről én befejeztem az EÜ.topikokban való részvételt - mert ilyen körülmények között semmi értelme.
Nyugodtan tájékoztass mindenkit eü-i végzettség nélkül - ez a te lelkiismeretedre tartozik.









Előzmény: BFeri53 (3443)