stavika Creative Commons License 2010.02.18 0 0 30

Nálam az a helyzet, hogy írásban és visszavonhatatlanul "hivatalosan" (ügyvéd által írt levélben) álltam el a szerződéstől, ekkor  ajánlottak nagyobb lakást meg hamarabbi átadást (vagyis nem akarták, hogy kiszálljak). Ezt írásban utasítottam vissza, ezután nem reagáltak: nem is fizettek, nem is írtak. Ügyvédem benyújtotta a bíróságra a keresetet, de hogy kompromisszumkészségem kifejezzem, kb. egy hónap elteltével rátelefonáltam Takács úrra, érdeklődtem, vajon miért nem utaltak még; ő csodálkozva azt mondta, már mindent aláírt, de a bankra nincs ráhatása, beszéljek a Zsanival. Zsanett ekkor tájékoztatott, hogy tudomásuk van már a keresetemről, és így nem olyan egyszerű a pénzügyi rendezés, meg különben is, aki a foglalót nem foglalóként kérte, azzal már megegyeztek... stb. Ezután az ügyvédjük az én ügyvédemnek azt írta, hogy az én elállásom határideje nem volt egészen világos ?!! Egy következő levélben pedig azt állította, hogy a beruházóval személyesen beszéltem arról, hogy elfogadom a befizetett összeget. (Ez szemen szedett hazugság).
Természetesen a Jazzloftos lakásra szánt, maradék pénzemen én is vásároltam már egy másikat, új építésű ez is, és már itt is karácsonyoztunk :-)

 

Ezek után nagyon remélem, hogy a bíróság helyre teszi őket, és megkapom, ami a Ptk. és a szerződés szerint megillet - ez a befizetett 10% foglaló duplán, illetve az általam számlákkal igazolt anyagi, ill. nem anyagi kár + ügyvéd + bíróság. (Mennyivel jobban jártak volna, ha korrektek. Megjegyzem: értelmes, peren kívüli ajánlaton természetesen elgondolkodnék, de felbosszantott, hogy ilyen hülyének néztek/néznek).

Előzmény: csabiman (29)