Pubel Creative Commons License 2010.02.17 0 0 149
Üdvözlök mindenkit. Igen érdekes volt végigolvasni a gondolatokat itt is és a Zaragozán is. Bízom benne, hogy nem fognak megtörténni ua. hibák "bakik" amik a Zaragozán, de az esély igen nagy rá.

Egyébként a napokban jártam az A és a B ép.ben. Az A ép.ről még az Elephant is azt mondja hogy előrehaladottabb, ez a közösségi területeken csak enyhén vehető észre.
A B ép.ben viszont igen mozgalmas az élet aminek nagyon örültem. Úgy tűnt, hogy a Szegfű utca felöli ponyva alatt már szépen alakul a nemesvakolat felhordása, és belül is láttam már az első emeleten hogy a lakásokban rakják a hidegburkolatot.

Én is április végi kalkulált műszaki átadásról tudok, de hazudnék ha azt mondanám hogy nem számítok legalább 1hónap csúszásra - de fő a +gondolkodás, szóval hajrá április!

Nem tudom kinek mi az infoja a birtokbaadással kapcsolatban ill. a használatbavételi engedélyről? Mi hitelt is felhasználunk a vásárláshoz, és tudomásom szerint a Bank az Elephanttal kötött szerződése miatt 500E Ft-ot visszatart addig amíg a használatbavételi engedély nem válik jogerőssé -ez idő. Persze ehhez be kell adni a kérelmet, és ennek előfeltételei vannak, ÁNTSZ (vízminta..), ELMŰ..., ..., Tűzoltóság! és ha valami hiányzik vagy pontatlan, akkor az önkorm. műszaki osztálya visszaadja, és az idő csak halad... Egyszóval tud valaki arról hogy mikor indítja az Elephant az engedélyeztetést, ami a használatbavételihez kell?

Más: Nem tudom tudjátok-e? A háztól nem olyan messze szolgáltat a http://DIGI.tv kábelen. Ez azért érdekes mert a piacon talán a legjobb áraik nekik vannak, bár a házba installált informatikai és kommunikációs hálózat a Telephant tulajdona, de tudomásom szerint ha a "egyszer lesz közösképviselő" akkor Ő kérheti a ház nevében, hogy szolgáltassanak, ha a többség úgy akarja. Persze: ez egy kicsit aggályos, mert azt hiszem, hogy a többség itt tulajdoni hányadot jelent. Márpedig, ha igaz a Vigo-ház interneten elérhető eladott lakások státusza, akkor az A ép. ~60% körül mozog míg a B.ép valamivel több mint 50%-ban kiértékesített, és a nagy lakások többségében nem eladottak, vagyis ha továbbgondolom a th. szavazatot akkor az van amit Vigo-ház Kft = Elephat Holding akar, és nem hiszem hogy az ELephant a szintén saját tulajdonukban lévő Telephant ellenérdekeltje lenne, de azért annak idején majd megérhet egy próbát. :)

Örülök, hogy van egy ilyen fórum! Köszönöm, hogy megosztjátok a gondolataitokat, és a problémákat. Azt hiszem ez mindannyiunk javát szolgálja.

Üdv. Pubel