toloba Creative Commons License 2010.02.17 0 0 821
Csúsztak az MNV-nél, de ez nem bűncselekmény

2010. február 17., szerda, 15:08 • Utolsó frissítés: 50 perce
Szerző: hvg.hu

Bűncselekményt nem tudott megállapítani a vám- és pénzügyőrség, ezért megszüntette azt a nyomozást, amely számvitel rendjének megsértése miatt indult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-vel (MNV) szemben.

Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) szövetség igazgatója hivatali visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést tavaly a főügyészségen, szerinte ugyanis a Nemzeti Földalap Ellenőrző Bizottsága – amelynek ő is tagja – súlyos hiányosságokat, törvénytelenségeket állapított meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) működésében. Többek közt azt, hogy a cégnek nem volt vagyonleltára, vagyonmérlege, nem történt meg a szabályszerű átadás-átvétel, nem rendelkezett vagyongazdálkodási stratégiával, továbbá nem volt számlarendje.
...

A nyomozás során vám- és pénzügyőrség tanúvallomások alapján megállapította, hogy a Budai által benyújtott jelentés nem a végső változat volt.

(hatóság félrevezetése, by toloba)

...
A rendőrség által felkért szakértő egy hiányosságot talált, mégpedig a számviteli politika elkészítésének területén, ám kimondta, hogy ez a sérelem nem akadályozta a vagyoni és pénzügyi helyzet megismerését. Mindezért a vám- és pénzügyőrség úgy látta, hogy nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése, így a nyomozást megszüntette.

http://hvg.hu/itthon/20100217_csusztak_az_mnvnel_de_ez_nem_buncselekmen?s=hk