pihaha Creative Commons License 2010.02.16 0 0 237
Üdv mindenkinek !

Ha valaki hallott ilyen esetről, főleg a rendezéséről, kérem írjon !

Gépjármű kárról van szó esetemben, mikor is a károkozó gépjármű utasa közvetlen közelről és hirtelen rámnyitotta a jobb oldali ajtaját és beleállította a kocsimba, meg a tükrömet is széttörte. A károkozó autó, éppen megállt (motorja járt,csak ki akart szállni hamar a nagymami) , én éppen elindulás után kb. 30 méterre voltam, tehát lassan haladtam, nagyobb oldaltávolságot a helyszűke miatt nem lehetett tartani. Az ajtónyitó utas nem győződött meg róla,hogy nyithat-e, ezért történt a baj.
A károkozó gépjármű vezetője (tulajdonos - üzembentartó) írásban és a kárbejelentőn is elismerte, hogy ők a hibásak. A szervíz le is adta az ő kötelezőjére a kárrendezési igényt, s a gépjárművek szemléje is megvolt.
A biztosító társaság nem hajlandó fizetni TERMÉSZETESEN, az alábbi indoklás alapján:

"Az utasok ki- és beszállásával összefüggésben okozott károk a gépjármű üzemeltetésével összefüggésben vannak ugyan, de nem vonható a gépkocsivezetőnek a gépjármű üzemeltetésével összefüggő felelősségi körébe, mert az utas - mint a közlekedés e tekintetben önálló felelősségű szereplője - nem tekinthető a gépjármű felelősségbiztosítási szerződés biztosítottjának."

Ha valaki tud ilyen kárrendezésről, perről, végkimenetelről,kérem írjon.
Érdemes beperelni a biztosítót?