sancibácsi Creative Commons License 2010.02.16 0 0 1203
Biztosan van 500 Kpa terhelhetőségű is, csak 30%-os összenyomódás mellett! :-)
Én ezeket félre ne érts; magasépítő technikusi végzettséggel, építésvezetői gyakorlattal a hátam mögött írom. De ha bárki feltölt ide egy szigetelő anyagról tanúsítványt, mellé egy statikai számítást, hogy x*y méretű, z tömegű kályha statikus terhelése esetén milyen szigetelés alkalmazható, annak én is megköszönném.
A beton nyírószilárdságát igazából nem kavarnám a képbe. A beton természetesen nagyobb nyomó, nyíró, stb szilárdsággal bír. A probléma ott fog jelentkezni ha egy masszív vasbeton lemez alatt kis terhelhetőségű szigetelőanyag van, mégegyszer mondom: a beton a szigetelés összetömörödése miatt egyben fog megsüllyedni, ha nem törik meg, akkor sem. Én ezt magamnak nem kívánnám.
Mégegyszer mondom a gyakorlat néha egészen érdekes dolgokat produkált már. Állt olyan épületszerkezet ami a statikai számítások alapján rég össze kellett volna hogy dőljön. Egyrészt ami ma áll nem biztos hogy holnap, jövőre, 10 év múlva, stb, is fog. Másrészt a statikai számításokban, anyagokban ugyanis van 'tartalék', tehát felül méretezik a dolgokat. Ennek ellenére én senkit sem biztatnék arra hogy ha épít akkor olyat építsen ami a számítás alapján nem felel meg!

Ja a duli-fuli:
A duli-fulit az vegye magára, akinek inge :-)
Előzmény: vackor11 (1201)