viricsi Creative Commons License 2010.02.13 0 0 9133

Ha "rosszemberként" fotózol, akkor ugyan mire hivatkozva vonhatnának felelősségre, ha minden képedet legálisan készítetted el, mivel nem volt engedélyhez kötve a fotózás?

A hármas pontod ezügyben szvsz. baromság, ugyanis az efféle műholdak adatai- legjobb tudomásom szerint, nem az afgán sziklák és palesztín menekülttáborok sátraiba futnak be, sőt ezeket a műholdakat feltételezem,  hogy ők lőtték föl.

Ne feledd, hogy pontosan azért kell kategórikusan tiltani bizonyos területeket, hogy ne kerüljenek ki, akár véletlen gondatlanságból, olyan információk ill. felvételek, amiből a rosszemberek összerakosgatják a mozaikjukat.

Lehet ezeket túllihegésnek nevezni, de érdemes elgondolkodnod azon, hogy hány és hány esetben történt olyan támadás, ahol ilyen infomorzsákból összerakott kép alapján követték el a terrorcselekményeket.

Tudjuk jól, hogy a terroristák előszeretettel élnek a meglepetés erejével, kihasználva egy-egy terület védetlenségét, ill. hiányosságait.

Sosem lehet hátradőlni azzal a megnyugtató tudattal, hogy nálunk ilyen nem lesz, mert bizony hozzánk is betette már a lábát az erőszak és ha nem készülsz fel sok lehetőségre, akkor biztos, hogy célponttá, áldozattá fogsz válni.

Zárójelben jegyzem, hogy nem szokás senkit sem b.sztatni a portán, sok éve nem volt erre példa a praxisomban, pedig naponta többször lépek át ellenőrző pontokon a gépemmel, sőt ha nincs nálam, egyenesen hiányolják.

Olyan már nemegyszer előfordult, hogy a betonon ellenőriztek, de ez is természetesnek vehető. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt több mint tíz reptéri évem alatt konfliktusba keveredtem a fotózáss miatt, de ezekből  is mindig normálisan tudtam kijönni.

Előzmény: Jet Leg (9132)