Kerítésmánia Creative Commons License 2010.02.11 0 0 244

A pincét mindenképpen szigetelni kell. Választhatsz többféle megoldás közül, a helyszíni adottságok függvényében. Tartósság szempontjából érdemes olyan megoldást választani amit kívülre lehet tenni, vagyis ha a falat vízterhelés éri akkor ne le, hanem inkább rányomja a szigetelést a falra.

Ebből a szempontból, ha a domboldalon a pincét minden oldaláról körbe tudod ásni a egy kétrétegű bitumenes szigetelés lehetőleg 4 mm-eslemez,  10 cm-es átfedésekkel, a sarkokban megerősítve jó alternatíva lehet. Ha biztosra akarsz menni, akkor ezt kiegészítheted egy a falak mellett elhúzódó függőleges szivárgóréteggel. Ebben az esetben a falazóanyag lehet 30 cm széles pincefalazó elem, vagy zsalukő.
Ha vízzáró beton szeretnél készíteni sztem ez a drágább, akkor kell egy jó szerkezetépítő csapat. Először el kell készítened az alaplemezt aminek szintén vízzáró betonból kell készülnie, ajánlott betonminőség C 30-24/ KK vz4. Ajánlott fal és padlólemez vastagság minimum 25 cm. Ha ez megkötött utána jöhet a betonacél szerelés a falba, a vízzáró szalagok beragasztása és a zsaluzás, szigorúan ügyelve hogy a betonacélt legalább 3 cm beton takarja mer különben olyan lesz mint a szita.

Nem elkedvetlenítés céljából írom, de a polisztirol lemes és a felületszivárgó ( drain lemez ) semmilyen értékelhető vízzárást nem biztosít. Ha konkrét rétegrendre van szükséged akkor küldök.

 

 

 

 

 

 

Előzmény: zmrzlina23 (191)