anyacuka01 Creative Commons License 2010.02.11 0 0 45697

Tisztelt Zsanna!

Nagyon köszönöm a segítséged, de most ismét szeretnék Tőled tanácsot kérni!

Munkahelyemen mondtam, hogy a szabadság lejárata után szereték táppénzen lenni, illetve megkérdeztem, hogy hogy alakul a táppénz/gyed majd a késöbbiekben.

Félre ne értsd, én bízom benned, de kiváncsi voltam, ők hogy állnak a dolgokhoz. A munkaügyes, mivel bizonytalan volt, hogy mit, miből, hogyan számolnak megkérdezte (ha jól tudom) a MÁK munkatársát, aki ezeket az ügyeket intézi, elbírálja!!! Ekkor ért nem kis meglepetés, mert azt mondta, hogy maradjak gyesen, mert nem változtat semmin, de ha akarom át is adhatom a nagyinak, vagy a férjemnek. A másik pedig, hogy mivel nem lesz 180 ledolgozott napom, így csak a minimálbér lehet majd a gyedem alapja.Meg majd áprilisban lesznek változások, de az biztos, hogy csak rosszabb lehet az eddigieknél.

Mit tudok ilyenkor tenni, az biztos, hogy a gyest átadom a férjemnek, de hogy utána jól számoljanak mindent? Esetleg melyik törvényre hivatkozhatok? Ezek után félek, hogy még a táppénzemet is rosszul számolják ki, illetve a tgyes, gyed megállapítása is nagyon aggaszt!

Előre is köszönöm a válaszod!!!

Előzmény: zsanna (45569)