Virtualis Fokhagyma Creative Commons License 2010.02.10 0 0 163
Nem maradt ki. Éppen ellenkezőleg. Az emberről szól. Nem a családról, nem a nemzetről, hanem az emberről.

Egy globális világban, én választhatok magamnak kultúrát. Ez nem kell, hogy megölje a kultúrát, sőt! Akár tovább is színesítheti azokat. Egy lokális világban, az van, ahová születtem. Sokakat tesz boldoggá az ősi föld és a gyökerek, de nem mindenki gondolja így. Én sem.

"Miért lázadnak fel a tamilok? "

Mert kint rekedtek. A tamil nép nagyobbik része nem Indiában él. Vagyis kint rekedtek a "globális Indián" kívül. Ha jól tudom, nem is az Indiában élő tamilok lázadnak. Vajon miért? :-)


"Tehát az ember társas lény, genetikailag, vagy eleve. Inviduál nem érzi magát jól, sőt beteg lesz, de 95%-ban alkoholista vagy drogos. Egyik közösség a család. A másik a nemzet."

Így van egyet értünk. De Veled ellentétben én nem gondolom, hogy a család, a nemzet az alapja a közösségeknek. közösség, így a lehetséges közösségek egyike. De rengetek olyan közösség van, mely pótolja, kiváltja, így teljes értékű közösségként látja el a közösségi igényeket az arra nyitott embereknek.

Ilyen közösség lehet egy baráti kőr, egy klub, egy sport csapat, egy munkahelyi közösség.
De a nemzet sem feltétlen kell az a nemzet legyen, ahová született az egyén. Mint ahogy az is lehet, hogy számára egy a nemzetek felett átívelő közösség (vallás, segély szervetek aktivistája, stb.) adja azt, amit Neked a nemzet.

Igen, az ember társas lény. De ki mondta, hogy a társakat a térképre rajzolt vonalakon belül kell megtalálni? Ki mondta, hogy azonos anyanyelv kell egy társaságban? Ki mondta, hogy oda vagyok béklyózva, ahová születtem?
Egy bolygó és ennek a bolygónak vagyok a lakója. Ember vagyok és az emberiségnek vagyok egy tagja. Utána, sokkal utána következik csak, hogy Magyarországon születtem és magyar vagyok, mert ennél a globális rendszer, sokkal fontosabb. Éppen azért, mert minden és mindenki hat egymásra globálisan. Ha akarod, ha nem.
Előzmény: tkoz (152)