consciousness Creative Commons License 2010.02.10 0 0 4852

Nem értem ma rá fórumozni, de utólag elolvasva a termést egyre jobban elvesztem a fonalat. Amiket ma Siphersh írt, az számomra teljesen érthető, világos, és én is így értelmezem ezeket a kifejezéseket, de ahogy te használod őket, az nem illik bele az általam ismert és használt fogalmi rendbe.

 

"akkor bizonyos, de még nem bizonyított a feltételezés"

 

Pl. ez: olyan egyszerűen nincs, hogy "bizonyos egy feltételezés". Olyan értelemben talán, hogy "- Biztos, hogy ezt feltételezed? - Igen, biztos. A feltételezésem fennállása teljességgel bizonyos.", de más értelme ennek nincs.

 

Akkor feltételezünk, amikor még nem tudunk. Valamit bizonyítékok híján egyelőre még csak valószínűnek tartunk. Valószínűnek. Ami a 'biztos' szóval ellentétben álló 'bizonytalan'-nak az egyik alesete, vagyis semmilyen közös pontja nincs a biztossal, bizonyossal.

 

És bár nem volt időm rendesen elolvasni a linkelt pdf-et, de a felületes átfutás alapján ott csak arról van szó, hogy a meglévő bizonyítékok alapján milyen szinten valószínűsíthető egy gyanúsított bűnössége. Ennek nyilvánvalóan vannak különböző fokozatai, amiket fel is sorolnak, és amivel a világon semmi baj nincs, és nem látom benne se az itteni álláspontod magyarázatát, se a megerősítését.

 

Nem tudom mit lehet tenni, vagy hogy tudnánk-e innen egyáltalán továbblépni.

Előzmény: 7fő (4850)