Siphersh Creative Commons License 2010.02.10 0 0 4851

"http://www.nytud.hu/alknyelvdok07/proceedings07/Papay.pdf"

 

Megdöbbentő, hogy ilyen súlyos logikai hibát követnek el az igazságszolgáltatásban, amire a cikk rámutat. Látszik, hogy azok, akik a valószínűségszámítást így be próbálják vinni a tárgyalóterembe, nem tudják, hogy mi micsoda. És nem hiszem, hogy a legsúlyosabb matematikai hibák kikalapálása sokat javít a helyzeten. Én inkább arra szavaznék, amit a cikk "indokolt meggyőződés" alapján való döntésnek nevez.

 

De hadd ne akarjak kriminológiai kritikát mondani a hipotézisek valószínűségéről, mert mi itt most nem arról beszélünk, hogy kinek a hangja van a felvételen.

 

Inkább arra lennék kiváncsi, hogy te speciel hogyan állapítod meg annak a "hipotézisnek" a százalékos "valószínűségét", hogy van Isten.

 

Mondom: szerintem ez a megközelítés teljesen idegen mind a tudományos konszenzus kialakításának a mechanizmusaitól, mind a személyes józan gondolkodástól.

 

De nem biztos, hogy világos, pontosan mire gondolsz. Hogyan néz ki szerinted ez a valószínűségszámítás a monoteista teológia hitbéli igazságainak a megítélésében?

Előzmény: 7fő (4849)