Mr Spock Creative Commons License 1998.12.09 0 0 67
Kedves Cactus,

Irod:
"Elég sok primitív kultúra ismerte a PI-t, pedig némelyek még alig nôttek ki a kôbaltából. Csak nem tudták, hogy ez PI, sôt, azt se tudták, hogy ez szám."

Valaszom:
Tudnal egy ket konkret peldat adni?
Ugyanis a piramis eseteben, veletlen csak ugy lehetett, hogy teljesen veletlen volt, hiszen egyenes vonalakrol van szo. Ha nem volt veletlen, akkor "korulbeluli" alkalmazasarol nem lehet szo, akkor specifikusan ismerni kellett a PI-t, mint szamot.

Szinten irod:
"Jó. Tegyük fel, hogy idegenek. De akkor meg mi a fenének építettek, piramisokat, stb.? Ez nem derült ki a "bizonytítékokból"?

Valaszom:
Nagyon jo kerdes. Gondolj bele, hogy te vagy egy urhajos, es talalsz egy bolygot intelligens elettel, de joval a te szinted alatt. Az is nyilvanvalonak latszik, hogy akiket talaltal, meg sokezer even keresztul nem fognak elerni arra a szintre, amin a vilagegyetem, urutazas, mas civilizaciok letezese megerthetok lennenek. De te ott vagy, es szeretnel valamilyen jelet hagyni a jovonek, jovoben elo embereknek. Tudod azt is, hogy teljesen mindegy milyen magaddal hozott targyat hagysz ott, az az ido viharaban porra valik, vagy egyszeruen eltunik. Tehat egyetlen lehetoseged van, es az az, hogy valamit te ott epitesz, csinalsz, alkotsz, valami ami tulelheti az idok viharat, ugyanakkor egyszeruen megertheto, de ugyanakkor sugallja, hogy ez nem lehetett az akkor, ottelok altal teremtve/epitve.

Lehetne egy ilyesmi, egy geometria formaju oriasi koalkotmany? Ha a technologia a rendelkezesedre allna, logikusnak talalnad egy ilyesminek az epiteset?

Figyelem! Nem azt mondom, hogy ezert lett a Keopsz epitve. Csak annyit mondok, hogy ez egy valasz a kerdesedre, egy lehetoseg.

Kedves Arpi,

Irod:
".....Daniken eszrevett (kiemelés tőlem) esetleges osszefuggeseket, es leirta
ezeket."
"Szerintem Däniken volt az első, aki keresett ilyen összefüggéseket."

Valaszom:
Miert (keresett osszefuggeseket)?
Probald legyszives rekonstrualni a gondolatmenetet, ami Danikent arra osztokelhette, hogy KERESSEN osszefuggeseket, MIELOTT talalt volna osszefuggeseket ebben a temaban.

Kedves Lakki,
Irod:
"Ha jól tudom, Danikennek nem az volt a célja, amikor a könyveit írni kezdte, hogy bizonyítson, hanem hogy elgondolkodtasson."

Valaszom:
Rendkivul jo megfigyeles, es amit utana irsz az is.

Kedves Pedro,
Irod:
"Egyrészt a Biblia magyarázatán kiakadtam...annyira nem ismeri a Bibliát, hogy az hihetetlen."
Valaszom:
Tudnal egy specifikus peldat mondani, miszerint Daniken nem ismeri a Bibliat?
Szinten irod:
"És akkor most két dolog lehetséges:
1. A mai tudósoknak van igaza...
2. Danikennek van igaza, és van egy világméretű összeesküvés...lehet választani."

Valaszom:
Ezzel nem ertek egyet. Nagyonis lehetseges, hogy sem a jelenkori tudosoknak, sem Daninkennek nincs igaza. A vitatott tetelek nincsenek egy olyan logikai oppozicioban, ami akarmelyiket is kotelezoen igaznak kenyszeritene (pl.:Fekete - Nem fekete).
Ismetlem, en nem Daniken igazat probalom bizonygatni. En arra probalok ramutatni, hogy amit felhozott, eleg kellene hogy legyen ahhoz, hogy a tudomany komolyan vegye, es tovabbi kutatas meginduljon.

Kedves JT,
Irod:
"a Spocky itten két szülés meg nőgyógylás között az internetbe is benyúl a kedvedért, illik elgondolkodni az érvein! ;)"
Valaszom:
Kosz. Ha hiszed, ha nem, neha szoszerint ez tortenik.
Szinten irod:
"Egyébként Heyerdahl épített kispiramist "ősi" módszerekkel."
Valaszom:
Nem szamit. A Keopszban eppen a meretek amik kerdesesse teszik a konstrukciot. Ha 10 meter magas es 15 meter szeles lenne, senkinek eszebe nem jutna gondolkozni azon, hogy mikeppen lett epitve.

Gabor