.ETNA. Creative Commons License 2010.02.07 0 0 771
folytatás:

Az RA ugye egy autoimmun betegség, sajnos ez éppen olyan betegség, amelynek a kialakulásáról és végleges megszüntetéséről vajmi kevés információja van ma még az orvostudománynak. A kezeléssel már úgy ahogy elboldogulnak, sőt olykor már a szinten tartás (sokszor az is jó, ha legalább nem romlik!) is sikerül... de az ok és a kikezelés = a nullával.

Sokan írták már itt is azt, hogy tartanak a szteroidtól, mert legalább annyira jó, mint amennyire rossz (a mellékhatások miatt). Ha úgy látjátok, hogy nem használ... tovább kell lépni. Kérdezz rá a dokinál, hogy mennyi idő alatt kellene hatással lennie ennek a gyógyszernek, mert ha nem használ, nos akkor a szükségesnél egyetlen nappal sem akarod, hogy Anyukád tovább szedje.

Sajnálatos, hogy a Methotrexat nem segített, mert ez "csak" bázisterápiás gyógyszer, bár nem kimondottan "barátságos" ez sem:-) Éppen a más gyógyszerekre nem jól reagáló betegeknek szokták adni a TNF alfát blokkoló különböző biológiai terápiás szereket, tehát Édesanyádnál abszolút indokolt lehet ennek a "kipróbálása"!!
Persze ennek is vannak mellékhatásai, pl. kevésbé lesz ellenálló egyéb fertőzéseknek stb., de az általam ismert, terápiában résztvevő betegtársak közül még senki sem panaszkodott, szóval nem biztos, hogy ez feltétlenül törvényszerű!!

Talán csak annyit tudok javasolni, hogy keressetek egy maszek orvost, aki valamelyik olyan reumakórházban dolgozik, ahol adják a biol. terápiát és menjetek el hozzá maszek alapon (ahogy anno én is), bár sokan a reumakórház sima szakrendelésén keresztül is eljutnak a biológiai terápiához, de általános tapasztalat az, hogy hamarabb kapja a beteg, ha kimondottan kéri:-)

Még nem hallottam az Artrosilium nevű krémről, de most megnéztem a neten, és tényleg, jószerivel csak angol, német oldalakon találtam. Pl. az ebay.co.uk-en. Ez egy hasonló oldal, mint nálunk a teszvesz.hu, vagy a vatera.hu, ahol új, vagy éppen használt dolgokat árulnak egymásnak a regisztrált tagok. Egy darab új krémet 22,75 fontért árulnak (7.325,- Ft). Nincs Angliában, esetleg Németországban élő ismerősötök? Vagy valaki, aki tudna vásárolni ebay-ről, vagy Németországban a hood.de -ről?? Ott pl. tavaly 27-30 euró között adták ezt a krémet. Nem tudom pl. Ausztriában kapható-e, kell-e hozzá recept stb.stb. Majd még nézelődök a neten.

Magyar cikkek, vélemények csak 2008-ból vannak.

A krémmel a külföldi oldalakon olvasott vélemények alapján nincs gond, csak a magyar céggel a Larasannal volt probléma és egyéb gagyi termékükkel.

Esetleg próbáljátok ki a Kristályolajat, ez is fájdalomcsillapító: http://www.olimpiq.info/ossejtfokozo/reszletek/stemxcell/46

Talán nagyobb Herbáriákban is kellene érdeklődni az Artrosilium krémről!

Van-e valamilyen diétás javaslat, ami segíthet?

Sajnos erre nincs speciális étrend, ahogy erről egy főorvosnő is nyilatkozott: "Specifikus diéta nincs! Természetesen jótékony az ízületeknek, ha túlsúly van és attól megszabadul a beteg, a vitamin és kalcium dús táplálkozás, de valami speciális trükk nem létezik."

Fontos viszont a gyógytorna, hogy ha fáj is, óvatosan mozgassa a kezét, az ujjait, a vállát, könyökét stb., mert a fájdalom miatt nem mozgatott ízületek rögzülnek és majd akkor sem fogja tudni ökölbe zárni a kezét, amikor - ha sikerül elérni - már nem lesz fájdalom. Tegye a kezét, tenyérrel lefelé az asztal szélére úgy, hogy az ujjai lelógjanak és óvatosan hajlítgassa (fogjon rá az asztallapra, amennyire tud), a lényeg, hogy lassan, óvatosan, de rendszeresen kell csinálni a gyógytornát.

Minden jót kívánok Édesanyádnak és kitartás, hátha a biológiai terápia segíteni fog és a fájdalmak enyhülnek!
Előzmény: judit00019 (769)