szerzso24 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 162

Köszönöm a válaszokat!

Nagyon nehéz mindent leírni ami nekünk gondot okoz igy néhány sorban. A gyerek 26 hétre született 600 grammal, úgy engedték haza a kórházból hogy teljesen rendben van. A papírján rajta van hogy hall. Figyelmeztettek rá, hogy amiért oxigént kapott károsodhatott a szeme, de a hallásáról egy szót nem mondtak. Mi nem is sejtettük hogy ekkora a baj. Szóltunk többször is hogy nem fejlődik a gyerek beszéde, de csak annyit mondtak a "hozzáértők" hogy koraszülött majd fog az fejlődni.

A legjobb hallókészülékről pedig annyit hogy egy éve hallottam egy készülékről amit akik már használtak nagyon dicsértek, lényegesen többet tud, mint a mostani. Elindultunk, hogy harcolunk érte, megszerezzük a gyereknek, mert nagyon csekély most is a beszédfejlődése. Nem emlékszem rá hogy valaha is megaláztak volna annyira, mint az az orvos akitől függött a készülék csere. Vegyük meg ha nem jó az ami van (kb: 700.000.-) Szeptemberben lejár a 4 év akkor azt a készüléket akarom kérni, ezért készülünk Pestre a DE-Max-hoz, állítólag ott sokkal segítőkészebbek, bár fizetni kell érte, de ha megéri nem bánom. Csináltatunk új illesztéket, azután próbálkozunk vizsgálattal, van e valami egyéb károsodás, azután döntünk újra az iskola felől.

Most hallottam hogy az iskolánk városában lakik egy szurdopedagógus, aki talán vállal magántanulót, vele is fel akarom venni a kapcsolatot, hátha ki tudnám egészíteni a 2 órát 4-re vele. Más egyszerűen nem jut eszembe. Állandóan falakba ütközünk, nem sok segítő készséget tapasztalok.

 

Előzmény: kaesze (158)