Kedves Etna!
Az agy, a központi idegrendszer gyógyító ereje a szívbetegségekre is alkalmazható.
Nagyon sok függ a lelki állapottól, a lelki erőtől.
A te influenzás esetedhez hasonló dolog történt a nejemmel is, úgy 20 éve.
Úgy látszik, a nők, az anyák nagyon erős lelkűek.
Moszkvában dolgoztam a kirendeltségen. Tél volt, hideg, térdig érő hó.
Influenzásan, lázasan feküdtem én és a 3 fiam. Nejemre hárult minden. Ott nem voltak szülők, testvérek, nem volt, aki segítsen.
Akkoriban problémás volt a napi élelmiszerek beszerzése is.
Nejemen is jelentkeztek a tünetek már 37,5 volt a hőmérséklete, fájtak a végtagjai.
Erről persze mélyen hallgatott. Nagyon nem akart megbetegedni! Felöltözött, lement vásárolni a kemény hidegben, hogy feltöltse a készletet, mielőtt ő is rosszabbul lesz. Kétszer is fordult, mert sokat kellett cipelnie.
Csodával határos módon mindent meg tudott venni, amit szeretett volna. Még süteményeket is hozott. Izzadtan, hulla fáradtan, de boldogan jött haza. Nem marad ennivaló nélkül a család! A betegség azonnal meghátrált. Semmi tünetet nem érzett. Lehet, hogy a boldogság hormon, az endorfin legyőzte a vírust!
Anyukád lelki állapota jó, ez nagyon fontos!
Erei meszesek, mája, lépe megnagyobbodott. Anyukád erei attól is "meszesek" lehetnek, hogy éveken át szedett magas vérnyomás elleni "gyógyszereket".
Ha elolvasnátok a gyógyszereinek a mellékhatását, abból kiderülhet, hogy hosszú évek alatt igenis okozhatnak elváltozásokat.
Nekem 10 év gyógyszerezés (béta blokkoló,...) után megnagyobbodott a májam. Rosszabbak lettek a leleteim, ami valamiféle anyagcsere zavarra utalt. Trombózis veszélye miatt már-már ráültettek volna a vérhigítókra (amitől belső vérzések is lehetnek!).
Én azért írom rojtosra az ujjaimat itt a fórumon, hogy legalább a fiatalabb korosztály gondolkodjon el, nem biztos, hogy rohanni kell az orvoshoz, és nem biztos, hogy nincs idő a fájdalomra. Nem biztos, hogy gyógyszereket kell tömnünk magunkba. Talán még nem késő! Előttük az élet. Annyi anyag van az interneten, hogy hogyan lehet egészségben, gyógyszer nélkül élni. Időt kell rá szakítani!
Idézek egy nemrégen készült írásomból, amit az egyik hazai gyógyszergyár kapacitás növelése kapcsán írtam. Évi 15 milliárd szem gyógyszert állít elő egyetlen gyár!!!:
"Sok a felesleges gyógyszerfogyasztás. A felesleges gyógyszerfogyasztás oka, írják,
hogy a magyarok, más nemzetektől eltérően, már az első panaszok jelentkezésekor
gyógyszerhez nyúlnak, nem mérlegelik a lehetséges mellékhatásokat. Főként
nyugtatóknál, fájdalomcsillapítóknál, antibiotikumoknál jellemző mindez.
De mi van a lakosság egészségi/betegségi állapotával?
Ha a gyógyszerek gyógyítanak, akkor mi egészségesebbek lettünk?
A KSH honlapján is kutakodtam.
"Felnőttek betegségei" a "Háziorvosi praxis" jelentései alapján
1999-2007. Éves adatok. A teljesség igénye nélkül néhány adat a
magyar felnőtt lakosság betegségi állapotáról:
Magas vérnyomás:
1999. év 1 608 202, 2001. év 1 768 495, 2003. év 1 875 236, 2005. év 2 007 391,
2007. év 2 531 689
Lipoprotein-anyagcsere rendellenességei és egyéb lipidaemiák (zsíros vér):
1999. év 278 979, 2001. év 324 418, 2003. év 395 067, 2005. év 525 786,
2007. év 842 412
Ischaemiás szívbetegségek (nincs vér, mert elzáródott az ér):
1999. év 640 642, 2001. év 689 546, 2003. év 696 278, 2005. év 733 800,
2007. év 999 550
Diabetes mellitus (cukros vér):
1999. év 422 063, 2001. év 467 793, 2003. év, 501 643, 2005. év 545 313,
2007. év 692 927
Pajzsmirigy rendellenességek:
1999. év 92 490, 2001. év 117 853, 2003. év 140 208, 2005. év 170 080,
2007. év 250 300.
Mindenki vonja le maga a következtetést a gyógyszerekről, mellékhatásokról és a
betegségi állapotról.
Én magam is levontam, íme. A várható élettartam fokozatosan növekszik (73 év),
de milyen az élet minősége? A felnőtt lakosság fele gyógyszerezi magát. Azt
olvastam: ha valaki bevesz egy olyan gyógyszert, aminek 1 hatása és 10
mellékhatása van, az potenciális öngyilkos. Nem kizárható, hogy a mellékhatások
miatt járnak többet a magyarok háziorvoshoz. A mellékhatások a központi
idegrendszert sem kímélik! A nép (a globalizált világban) úgy szocializálódott,
hogy nem tiltakozik a gyógyszerek ellen, mert gyógyszerfüggő."
Neves kardiológusunk Dr. Zámolyi Károly írta:
"A gyógyszeres kezelés elkezdése előtt fontos annak a tisztázása, hogy egyáltalán kell-e a beteget kezelni. Ne alkalmazzuk az ún. „oculoextrasystolés reflexet”, ami azt jelenti, hogy a kamrai extraszisztolé látványa nem egyenlő automatikusan az antiarrhythmiás gyógyszer adásával."
Közismert, hogy a magas vérnyomás ellen szedett béta blokkolókról bebizonyították, hogy legkésőbb 30 éven belül cukorbetegséghez vezetnek.
Nem mindegy, hogy valaki 20 évesen ül rá a béta blokkolókra, vagy 70 évesen!