RodrigeZZ Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1301
Nem kéne elmenni személyeskedésbe, meg demagógiába.
Elég egyszerű a képlet. (és sajnos azt kell mondanom "standard")
Valaki bemegy a szaunatérbe, ahol figyelmeztetik, aztán történik ami történik, de mélységesen felháborodik, hogy miféle szokás ez, meg miért nincs kiírva, meg egyáltalán.
Természetesen van, aki megvédi.
Pedig adott szituációban csak annyi történt, hogy az illető nem ismerte a szabályokat, (szerintem nem is akarta), és ahelyett, hogy ezért elnézést kért volna, panasszal akart élni, és felháborodott, kifogásokat keresett.

Elég demagóg dolog a szabályokat, nemzetközi szokásokat ismerőkkel szemben megvédeni azokat a helyi (magyar) szokásokat, elveket, amik ezen szabályokkal ellentétesek.
Hajdúszoboszlón az a szabály, hogy gatyában úgy szaunázok, ahogy nekem jó. (a lábam be nem teszem oda)
Szentgotthárdon, pedig még akkor is kipenderítenek, ha pucér vagyok, de hangoskodásommal zavarom a többieket, vagy nem teszek magam alá törülközőt. És ez így jó!!

Demostmár tényleg nagyon kíváncsi vagyok arra a 30 eurós fürdőre, ahol nincs tájékoztatás, nincs törülköző, bunkó a személyzet, és 6 óra után nincs senki. Különösen ez utóbbi állítás gyanús. Kevés szauna van, ami este 9-10 előtt bezár., márpedig ezt nyilván a vendégek száma indokolja. Hapedig volt vendég, azon látszott, hogy nincs rajta fürdőruha, az legalábbis elgondolkoztathatná a szokásokat nem ismerő magyar vendéget.

R.