r1 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 46
Volt valahol egy abra ami szerint a szivocsatornak befele es folfele elkanyarodnak. Persze nem biztos, hogy pontosan ugy lett kialakitva, de valahogy biztosan ok is megoldottak. Csodalkoznek ha nem.:)
Halkan jegyzem meg, hogy azt ki is nezem az amerikaiakbol hogy naluk ezt rengeteg idobe telt megoldani.:)))
A hajtomu fuvocsovenek valtoztatasaban viszont nem vagyok biztos.
Ha mar mas gepekhez hasonlitunk: Az F22-es csak ket iranyban (fol-le +-20 fokban) kepes a toloero vektoranak kitereitesere. Az oroszok bolondok lennenek ha bekorlatoznak a PAK-FA-et is. Az F35-nel ezt senki nem kifogasolja. Raadasul az F-35-nel minden az F35B megalkotasanak lett alarendelve, a tobbi valtozat pedig ennek a kepessegnek a hianyaval, de az ebbol fakado kialakitas oroksegevel kenytelen egyutt elni.
Ha az oroszok megcsinaltak volna pl. a jak-141-et (ami esetleg csak egy komolyabb geppel alkotna egy egeszet, ami persze nem elado), aztan azt es annak a VTOL/STOL kepesseg nelkuli valtozatat ajanlgatnak a szovetsegeseinek (jo penzert) es, hogy szaljanak be penzzel az orosz igenyek szerint kialakitando gep fejlesztesi programjaba (majd vasaroljak meg es adaptaljak valahogy), azert, hogy legyen mivel segiteni a nagy testvernek ha valamelyik sajat biznisz egyedul tul draganak es elhuzodonak igerkezik, akkor asszem sok kritika erne oket.:) Az USA-t termeszetesen (valamiert) nem eri.:))
Az F22 minden bizonnyal a legjobb gep (rendszer), de nem megvasarolhato (kulonben sem lenne penzunk megvenni es uzemeltetni). Az F35 jo (lesz valamikor), de az sem lesz egy penztarca kimelo darab. A PAK-FA talan bizonyos dolgokban jobb, masban pedig gyengebb kepessegu lesz mint az F22 (vagy akar az F35, de pl. a hatosugarat otszorosere becsulik az F35-enek, aminek ha a fele igaz mar az is perdonto lehet) es nem kizart, hogy sok orszag szamara csabito es megfizetheto lesz a koltseghatekonysaga. A hazai legiero szamara pedig az F35 is sokaig csak csak egy alom marad.
Előzmény: Kavics78 (45)