Krétás Creative Commons License 2010.02.01 0 0 43811

Alapos és tudományos magyarázatot ne várj tőlem. Semmi nagy hókusz-pókusz nincs a tevékenységemben.

Mint említettem, két Sporttárstól származnak a galambok. Így már eleve - a közös eredet ellenére - más kombinációk alakultak ki. Amik hozzám kerültek, azok az eredeti behozott, és az Anker által tenyésztett Desmet-Matthijsok II-III generációs leszármazottai voltak. Ebből indultam. Ezekhez a legközelebb jelenleg már csak egy Krétás unoka áll. Minden generációval távolabb kerülnek ezek az ősök, úgyhogy egy idő után nincs túlzott jelentősége az egyes galamboknak. A három megjelenő típus ellenére, származásilag közel állnak egymáshoz. Nem tenyésztem a típusokat elkülönítve.

Egyenlőre nem hoztam, és nem is áll szándékomban mástól galambot hozni.

Mivel állományomban Verstraete, Leus, Plastron és Lahme vonal is van, ha "keresztezni" kell, van mihez nyúlni.

Amúgy is meglehetősen széles alapról indultam, az évek során egyik helyről kb. 20-25 db, másik helyről 50-60 db galambot is kaptam. Sajnálatomra e két forrás közül egyik már gyakorlatilag megszűnt, a másik pedig most van megszűnőben. Mivel a környezetemben mások nem érdeklődnek ilyen lelkesedéssel ezen galambok iránt, így a létszámot egy kicsit meg "kellett" emelnem, hogy ne szoruljak meg idő előtt. Szóval van tartalék mindenből, de én azt mondom, inkább legyen 10-el több mint 2-vel kevesebb. Mivel (sajnos már) nehezen beszerezhető vonalat akarok továbbvinni, muszáj hogy létszám is legyen, mert egyre fogy azon helyek száma ahová fordulni lehet pótlásért.        

Előzmény: p75r (43806)