kószák egyike Creative Commons License 2010.01.31 0 0 50022
tuzer

"Ez a bértábla egy kicsit csalós, lévén rendfokozatra van kihegyezve, az illetmények pedig alapvetően a beosztástól függenek."

Igazad van, ez csak olyan tájékozódás szerűnek jó.
Nekem pl. senki nem tudta megmondani pontosan forintra mennyit fogok keresni. Se a TI se az alakulat. :)) Azt mondták ó az sok mindentől függ, ilyen pótlék, amolyan meg ez meg az. De pontos összeget azt nem kaptam. :) Csak úgy saccolva tudom, nagyságrendileg, amúgy meg ezzel így lehet az összes jelentkező.

"Fölösleges szembeállítani a hivatástudatot és a havi zsozsót. Nincs közöttük semmi ellentmondás - mindaddig, amíg a család megél belőle. Nem csak igéből él az ember. És bizony a lét határozza meg a tudatot. Valamilyen összhangnak kell lennie, másként nem kerek a dolog."

Egyetértünk, nem is állítottam szembe. Azt mondtam és azt nehezményezem, hogy a HM ezt helyezi a pr első vonalába érvként. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy egyáltalán nem igaz a duma a piacképes keresetről. A civil szférában sokkal többet lehet keresni kevésbé veszélyes dolgokkal.

Fontos a pénz, régebben is írtam azért nem kapok kenyeret a boltban, hogy kérem adjanak már mert én aztán olyan elhivatott katona vagyok. Így van.
Bár lehet, hogy a következő törlesztő részletnél az utalás helyett csak küldök egy filozófia értekezést a becsületről és hűségről, és a katonai erényekről a banknak...:))

Most olvastam egy baromi jó mondást:

A haza védelme megfizethetetlen hivatás, ezért nem is próbálkoznak vele.)

"Az én hivatástudatomért ne szenvedjen más, legalább anyagilag - ha lehet."

Ez igaz, de ez óhatatlanul bekövetkezik ha erre az útra lép az ember. Mert ha a napi szolgálat mellett el kell menni +ba melózni, és sokszor el kell, akkor az már a családtól elvett idő. Vagy az sem tesz jót mikor támogatják az embert, mondjuk még felnőtt fejjel is a szülei, pedig fordítva kellene lennie.

Nem véletlenül kellene az a szobor az ismeretlen katona feleségeknek!

"Annak idején a feleségem feladta a hivatását miattam. Szerencsére nekem nem kellett megtennem, és bizony ebben a pénznek is megvolt a maga szerepe. A dolgok pedig fordulhattak volna, és bizony akkor nekem is el kellett volna gondolkozni."

Nagyon szerencsés vagy! Ti is ismertek olyat nem csak én akinek el kellett hagynia a pályát mert az anyagiak sajnos nagyobb érvet hoztak fel mint az elvek, és a hivatástudat.
Előzmény: tuzer (50002)