vackor11 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 1105
"Szerintem sok ember tévedésben van"

Egyetértek, zoliaaa.

"nem nagyon láttam hogy milyen élettartama van 1 ilyen tömegkályhának?Megköszönném ha valaki 1 2 képpel segítene, esetleg jótanácsokkal ellátna"

Jótanácsot mindenképp adnék: Nem olyan hosszú ez a topik, hasznos volna, ha kicsit visszaolvasnál.

A második tanácsom csak arra az esetre, ha a visszaolvasás után maradna pici kételyed is azzal kapcsolatban, hogy simán összeütsz egy ilyet:
Keress lehetőséget arra, hogy legalább egy építés erejéig dolgozhass valakivel, aki már legalább látott valakit, aki látott ebben a műfajban jártas, tapasztalt mestert dolgozni, legalább 5 méterről, netán vannak az anyaghasználatra és az alapvető szerkezeti felépítésre vonatkozó konkrét ismeretei.
Ez utóbbit egyébként mindenkinek ajánlom, főképp azoknak, akik megélhetési tömegkályhaépítőnek csapnak, vagy csaptak fel. Nem volna hülyeség, mert szerintem ez NEM OLYAN MINT EGY CSERÉPKÁLYHA. KICSIT SEM. És nem etikus dolog a megrendelőket félrevezetni, ha mi sem szeretnénk pl. a parfümériában Kenzo márkanév alatt Vörös Moszkvát kapni.

Ha mégis ragaszkodsz a hsz-odban leírt egyebekhez, akkor sok sikert az egyedi igényeidhez, úgy tűnik, nem vagy egyedül.

Itt találsz képeket, már ha nem zavarnak meg az elképzeléseidben:

http://www.ekodum.cz/energy/wood/Peters_house_1/0120.jpg

Ja, és aki mást is szeretne képeskönyv alapján készíteni, kitanulni, hamarosan linkelek pár képet cipészetről, kelmefestésről - erről mindenképp színesben, mert ott a színekből talán a festékek összetételét is ki lehet következtetni, főleg, ha már festettél lábosban húsvéti tojást. Hasonlóan egyszerű a lovaglást is megtanulni, csupán néhány videót kell átfutni, esetleg megnézni néhány közvetítést díjugratásról. Fog az menni, hiszen tornaórán biztosan próbáltad már a lólengést.

Tudom, sokan csak a sajátjukat szeretnék megépíteni... De azt nem kellene, nem lehetne tényleg rendesen, a lehető legjobbra törekedve? Vagy főzni is csak azért főzünk otthon, mert az olcsóbb, mint az étterem? Tudom, én is voltam már úgy, hogy megnéztem, mi van otthon, aztán abból lett a recept. De akkor nem úgy álltam neki, hogy most fokhagymás őzgerincet csinálok tejszínes tormamártással, csak éppen búzadarából és tartós tejből, őzgerinc formám meg úgyis van otthon...

Félreértés ne essék, nem a funkcionálisan, szerkezetileg átgondolt amatőr munka ellen írok, hanem az igénytelenség, felszínesség ellen. Már annak, aki képes érzékelni a különbséget.

Bocsánat, kicsit hosszú ideje gyűlt már bennem, nem (csak) neked szól.


v11
Előzmény: zoliaaa (1103)