sierra Creative Commons License 2010.01.29 0 0 699

"1863-as keménykedése. És igen is volt tétje! Azzal, hogy kirendeltek két cirkáló flottát az USA partjaihoz, méghozzá totálisan észrevétlenül, igen nehéz helyzetbe állították:
a. Az angolokat;
b). Az angolok szövetségesét - a Konfederát Államokat.
...Azért az ,,Alabamára" még nagyon-nagyon emlékeztek a ,,Ködös Albionon".
Be is fogták a szájukat ,,lengyel kérdésben"
(Ajánlom: nézz utána a két flottakötelék történetének)."

 

> Egyszerűen nem értem, mi a pláne abban, hogy állandóan túlértékeled az oroszok befolyását, lehetőségeit. Mire jó ez? Minden történelemmel foglalkozó embernek biztos vannak szimpátiái, de mi értelme van összekeverni a vágyait(???) a valóban megtörténtekkel?

 

A flottáiknak a nagyon kevés volt az angolok és a franciák tétovázásához. Ha a brit flotta valóban nekiáll, akkor szarrá verte volna ezeket is, meg amijük csak még van és utána repetát kér. Mire ez a két micsoda oda került, ahova, addigra a britek két éve már semlegesek és nem amiatt, mert összeszarták volna magukat a megtorló orosz flottacsapások rémétől.

 

Eh. Ha neked felficcen az "oroszország rulez" szemüveg, akkor beszélhet bárki bármit. Megismétlem, hátha átlépi a kritikus tömeget: Oroszország tekintetében nem vagy objektív, István. Mittoménmilyen színű köd lepi el az agyadat és olyan pártos-oldalas leszel, hogy azt másokkal együtt többedszerre nem bírom szó nélkül hagyni. Mondom ezt úgy, hogy nekem a világon semmi bajom Oroszország XIX. századi mivoltával, céljaival, vagy bármijével és a Monarchia tekintetében meg jó ideje az a véleményem, hogy oroszbarát politikát kellett volna folytatnia. Úgyhogy talán russzofóbia nem írható a számlámra.

Előzmény: Zicherman Istvan (690)