MogyiGazdik Creative Commons License 2010.01.27 0 0 7444
Mókuscsajszi, én nem mondtam hogy akkor legyen mókusod. Te mondtad, hogy akarsz és sok segítséget kértél, és kérdeztél sok mindent én pedig szívesen segítettem is. Az hogy valaki vesz-e mókust magának az mindenkinek az egyéni döntése, ez esetben a szüleidé.
Nem kell összeveszni itt senkivel, Roland nem akart bántani téged, csak felhívta a figyelmed arra, hogy itt a fórumon nem szokás más mókusgazdik személyes képeivel visszaélni, vagyis feltenni. De ha ilyet teszel, jelezd előre, hogy pl xy képe, vagy nem az enyém, de nagyon szeretem a képet, stb. (De mivel mint láttad ez itt nem szokás, többet ne csinálj ilyet inkább.) Én se örülnék, ha pl meglátnám Mogyink vagy Almánk képeit valahol.

Tudod a mókusgazdik nagyon szeretik a mókusaikat, ezt pár hónap múlva biztosan te is tapasztalod magadon. Semmiért sem lennél hajlandó megválni tőle majd. Ezért mindenkinek érzékeny pont, ha a saját kismókusát valaki más tulajdonítaná magának. Hidd el, pár hónap múlva, ha már szorosabb lesz a kapcsolat köztetek, akkor meg fogod érteni.:)

A képpel kapcsolatban meg annyi, hogy valóban, majd a saját mókusodról tegyél fel képet. Ilyen nincs hogy ,,így néz ki a mókim, csak ez meg ez más rajta,,. Tudod minden csíkos mókus valamilyen szinten egyforma, és valamilyen szinten különböző. Mind külsőleg, mind belsőleg. Mindegyik egy egyéniség, nagyon hasonlítanak egymásra, ugyanakkor van mindegyiknek külsőleg jellegzetessége, vagy esetleg tulajdonságaiban jellegzetes, vagy a viselkedésében. Nem lehet úgy leírni a saját mókusunk, hogy más képét berakjuk és mondjuk hogy ez meg ez más rajta. Ezért nem kell képet feltenni, mert el tudja bárki képzelni hogy milyen.

És nem csak én segítettem neked, hanem sokan mások is. Általában úgy van, hogy mikor ki aktívabb itt a fórumon. Most épp a többiek elfoglaltabbak, és pl nekem van több időm a fórumon lenni. Vagy pedig van aki ritkábban nézi a fórumot, és mire megnézi, az adott kérdés már meg is lett válaszolva.

A mókustartás egy felelőségteljes feladat, és valamennyire felnőttként kell viselkedni hozzá. Ez sokkal bonyolultabb feladat mint pl egy macska tartása, vagy egy kutyáé(senki cica vagy kutyagazdit nem akarok megsérteni, volt nekem is kutyám is, macskám is és nekem ez a véleményem). Vagyis viselkedj kicsit komolyabban és ha kapsz egy kritikát, arra lehet reagálni(de kulturáltan, szépen, nem pedig így) de az akkor is a te javadat szolgálja, ez esetben azt, hogy a későbbiekben ne támadjon neked senki azért a fórumon mert ,,elloptad,, a képét. De az életben is erre való a kritika. El kell fogadni és végig kell gondolni, hogy miért is kapta az ember, és tenni kell azért, hogy máskor ne kapjon ilyen kritikát. Szóval ha egy kritikát, tanácsot kapsz, vagy ha a fórum működésére vonatkozó szabályokra hívják fel a figyelmed, reagálj rá okosabban, nem besértődve mint egy kisgyerek. Elhiszem hogy még csak 9 éves vagy, de van egy mókusod, akiért felelőséggel tartozol, így mókuskérdésekben nem viselkedhetsz gyerekesen és nem hivatkozhatsz a korodra. Valószínűleg a szüleid elég érettnek tartottak arra, hogy legyen mókusod, ne okozz nekik csalódást.:)

Remélem sikerült megértetnem veled, hogy senki sem akar téged bántani, csak vannak szabályok amiket még itt, egy fórumon is be kell tartani a békés csevegések érdekében. Úgyhogy kérlek titeket felejtsétek el ami történt, fátylat a múltra, és remélem a harag és az indulat is elmúlik mindenki részéről, hogy békésen folyjon tovább a csevej a világ legaranyosabb állatairól, a mókusokról.:)
Előzmény: Mókuscsajszi (7442)