.Ditta. Creative Commons License 2010.01.26 0 0 152
Szia!
Távol álljon tőlem, hogy most ezekből az információkból messzemenő következtetéseket vonjak le, mert nem lehet. Az való igaz, hogyha azt érzed, hogy a gyermeked nem olyan ütemben fejlődik, ahogyan azt a hallása lehetővé tenné, akkor nincs mire várni, minél hamarabb lépni kell! "A tanulás öröm is lehet" című könyv alapján végezhető Delacato-terápia az egyik leghatékonyabb módszer, amit megtehetsz a gyermeked fejlődéséért. Végezzétek kitartóan!
Valójában a szurdopedagógusotok feladata lenne az, hogy Neked, mint szülőnek irányt mutasson, kompetensé tegyen a hallássérüléssel kapcsolatos dolgok intézésében.
Való igaz, hogy hallássérültként a hallássérült szakértői bizottsághoz tartoztok, így egyszerűbb ott kérni egy beszédfejlődési vizsgálatot. Amivel nem kell feltétlenül egyet érteni..., egy másik szervnél lehet felülvizsgálatot kérni. No, de ne szaladjunk ennyire előre! A bizottság egy javaslatot fog tenni a beiskolázást illetően, amit aztán érdemes a szurdóssal megbeszélni. Ha fenntartásaid vannak az integrációval kapcsolatosan érdemes lehet fontolóra venni egy olyan lehetőséget is, hogy a gyerkőc az alapokat megtanulja a speciális iskolában, és csak azután integráljátok.
Melyik megyében éltek? Honnan jár ki a szurdopedagógus?
Előzmény: szerzso24 (151)