drbarta Creative Commons License 2010.01.26 0 0 46803

TheKeymaker, Dagattos!

 

Tényleg nem tipikus rizling a Bátyus, főleg, ha németekkel hasonlítjuk össze.

A fa valóban mintegy finom fűszerezésként tényleg jelen volt, de szerintem hozzáadott a borhoz és véletlenül se beszélnék agyonbarrikolásról. 

Ha a fa érintésnyi jelenléte ennyire nemkívánatos, akkor kizárólag reduktív borokat kéne inni.

Ami viszont szenzációs volt, hogy a legmagasabb iskolába tartozó savakat éreztük benne, olyat amilyet Szepsy és Demeter legszebb boraiban lehet csak, és nem ilyen árfekvésben.

A német rieslingek metszően tiszta karakterét , a karcsú test melletti aromagazdagságát kár keresni, ha ezt akarom hazai rieslingben viszontlátni, akkor csalódottan kereshetem egész életemben.

Viszont a Szentesi-rajnaira jellemző koncentrációt, meleg gyümölcsösséget és az ezt megzabolázó  bizsergetően-lüktető-mindentkitöltő savjelleget meg hiába próbálnánk keresni akármilyen külföldi rieslingben.

 

Tybald

 

Szerintem ezek közül a Nobilis Barakonyi 2008-at mindenképp nézd meg!

A Loew Riesling szép, Nálam 2 alkalommal 6p volt, egyszer elérte a 7-et. Érdekes, én azt is szoktam nézni külföldi rislingben, hogy másnap, amikor megszűni a szénsavasság mit mutat a bor. És a Loew másnap vékonka volt és jellegtelen, lendületét elvitte a co2. Ennek ellenére érdemes megnézni, csak ne maradjon belőle másnapra.