Cowboy Creative Commons License 1998.06.04 0 0 65
Nem tudom mit értetek "ház örzés" alatt, de a vizslám minden idegenre ugatással és ugrálással reagál. A csengö hangjára pedig a veszett véreb szerepét játsza el. Az utcában a másik házhoz leállokat is hangos ugatással figyelmezteti és ott van minden ablakban virtuálisan. Egyszer megijesztett egy kissé, a "Honfoglalás" c. CDt hallgattam, amikor ahhoz a részhez ért a lemez, ahol egy fán kopogják a ritmust, a kutya "alvó" helyzetböl felpattanva az ajtóhoz rohant és vadul ugatott. Én kinéztem az ablakon, de nem láttam senkit ezért mondtam neki, hogy túl jó az erösitö, nézze meg nincs ott senki. Tévedtem. Egy fekete éppen csak pár méterre volt a bejárattól, reklámokat tüzött az ajtókba. A kutya üldözöbe vette és hangos ugatással, csaholással rátámadt és úgy tünt, hogy a nyakát akarja elharapni. A visszahívás ellenére a telekhatárig üldözte az illettöt, én is csak arra lettem figyelmes, hogy "véletlenül" mindig elvéti. Nem harapta meg, de a pasi halálra rémülve rohant el.
Ha a vendég nálunk alszik, addig nem megy a helyére amig az illetöt nem látta lefeküdni. Éjszaka pedig minden mozgást ugatással jelez és csak akkor hagyja abba, amikor a hangunkat megismeri.
Elmentünk az egyik barátunk tóparti házához, nagy buli, sok ember. Éjfél felé elpilledt a társaság és mindenfelé lefeküdtünk, ki merre tudott. Már mindenki aludt, amikor a házigazda lánya és barátja visszajöttek a tópartról. A vizsla felugrott, odament hozzájuk és addig ugatott amig fel nem ébredtem és nem parancsoltam vissza. Tudom, hogy más kutyák meg is támadják az idegeneket, de úgy gondolom igy is eléggé riasztó de még se kell aggódnom, hogy valaki beperel.(Pedig az errefelé nagy divat!)