Sziasztok!
Zsófia vagyok, szeretnék segítséget kérni tőletek! Február 2.-án érkezem egy barátommal Lisszabonba 10 napra, sikerült jó szállást találnom a neten. Azt szeretném megkérdezni, hogy tud-e valaki megbízható és olcsóbb kategóriájú autókölcsönzőt. Csak valami egyszerű kis kocsit szeretnék kibérelni 1-vagy 2 napra de nem tudom az árakat. Mennyibe kerül kb. a letét és mennyi a napi költsége a bérlésnek? Ezenkívül tud-e valaki címet adni, arról, hogy hol készítik a parafát? Szeretnénk elmenni megnézni. Érdekelne még a véleményetek arról, hogy milyen érdeklődéssel fogadnák a Portugálok a magyar konyhát. Nem rosszul fejeztem ki magam! Szeretnénk büfét nyitni egy tengerparton, de nem hamburgerre gondoltam, hanem lángosra, fánkra, rétesre, esetleg kelt tésztákra, ha sikere lenne cukrász süteményekre. Tudom, hogy ilyen dolgok nincsenek kint, max. kelt tészták, fánk. Én amikor jó régen több, mint 10 éve kint éltem, akkor mindig erről álmodoztam, hogy majd egyszer szeretnék nyitni egy kis büfét vagy cukrászdát, mert annyira hiányoztak ezek az ízek. Persze akkor még nem volt, hozzá se anyagi tőkém, se iskolám, csak az álmaim :) Ma sem rendelkezem túl sok tőkével, de egy büfé kibérlésére vagy büfékocsi kivitelére igen, és gondoltam, hogy belevágnék. Itthon sajnos nem jó a helyzet munkaügyileg, ezért is gondoltam, hogy visszajönnék. /Nem a meggazdagodás reménye hajt, tudom, hogy Portugáliától ezt nem várhatom, hanem./ Valamennyire emlékszem még a nyelvre, majd belejövök újra. Légyszíves írjátok meg nekem, hogy mi erről a véleményetek! Esetleg tudna-e valaki ebben segíteni? Szívesen találkoznék vele, ha már kint vagyok. Kezdetnek arra gondoltam, hogy elmennék megkérdezni a követségen, hogy milyen engedélyekre lenne szükség, és lehet-e működési engedélyt kérni ilyen jellegű tevékenységhez, meg persze, milyen megkötések vannak. Mindenkinek az ötletét, tanácsát szívesen fogadom, és előre is megköszönöm mindenkinek a segítségét! Hálám nem fog elmaradni! Ha már ott fogok tartani akkor mindenkit szeretettel meghívok majd egy kis hazai ízvilágra.
Ui: Tejföl kérdés? Amikor kint jártam tejfölt csak a patikában lehetett kapni leégésre, tudja esetleg valaki, hogy belehet- e szerezni már a boltokban is? A lángos ugyanis úgy az igazi :) !
Mégegyszer köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!